En Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe såldes enligt ryktet på hemlig auktion och har nu rekordet som världens dyraste bil. Vinnaren av den hemliga auktionen ska ha betalat 142 miljoner dollar (drygt 1,4 miljarder).

ANNONS

Bilar i miljardklassen hör man inte talas om varje dag. Nu ska rekordet för dyraste bil ha slagits, uppger Hagerty. Bilen som enligt ryktet nu sålts är en av två tillverkade Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe, hardtop-versionen av den legendariska racingbilen W196S.

Auktion på Mercedes-Benz eget museum

Hagerty säger att de från flera källor fått höra att Mercedes-Benz har sålt en av de två Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe vid en hemlig auktion med max tio speciellt inbjudna. Om köpet – och köpesumman – bekräftas är det tre gånger så mycket som den Ferrari 250 GTO som såldes i Monterey 2018, och mer än dubbelt så mycket som den GTO som samma år såldes för 70 miljoner dollar (drygt 705 miljoner kronor) vid en privat försäljning.

Enligt Hagerty ska de inbjudna ha valts ut med omsorg, och inte enbart för att de har råd. Företaget ville också försäkra sig om att de strikta kriterier man satt upp uppfylldes. Mercedes-Benz ville säkerställa att bilen också i framtiden tas lika väl omhand, att den också i fortsättningen visas upp, och att den inte säljs vidare.

Läs även: Veckans skönhet: Galet snygg Jaguar XK European [Dagens PS]

ANNONS
ANNONS

Läs även: Topplista – världens bästa elbilar enligt Topgear [Dagens PS]