Mansory, experter på att pumpa ut bilar för de som inte har någon smak, har nu lagt vantarna på Mercedes-AMG GLS 63. Resultatet är skrämmande.

ANNONS

I 33 års tid har Mansory modiferat bilar av olika kalibrar, både kosmetiskt och mekaniskt. De erbjuder även hjälp med att bepansra fordon.

När det kommer till GLS har Mansory sedan en tid tillbaka erbjudit ett kosmetiskt paket för icke-AMG-modellen som helt enkelt förstör utseendet. Nu är det AMG GLS 63 som de lagt vantarna på.

Mansory GLS 63
Mansory AMG GLS 63 liknar en bodybuilder i en för liten kostym. (Foto: Mansory)

Ännu mer kraft i Mansory GLS 63

Det Mercedes-AMG GLS 63 stoltserar med från fabrik är en 4-liters V8 på 612 hästkrafter och 850 newtonmeter.

Det katapulterar den enorma sjusitsiga familjesuven till 100 knyck på 4,2 sekunder och vidare till en begränsad toppfart på 280 knyck.

Mansory har tittat på de siffrorna och konstaterat att de minsann inte räcker.

ANNONS
ANNONS

De erbjuder därför Mansory GLS 63 i två olika utföranden – P720 med 720 hästkrafter och P850 med 850 hästkrafter. Båda pumpar ut 1 100 newtonmeter i vridmoment. I paketet ingår även ett års motorgaranti.

Om man så vill går det att endast modifiera pjäsen under huven och således skapa något av en sleeper. Faktum är dock att de flesta Mansory-kunder brukar välja flertalet tillval.

P850-paketet innehåller ett nytt sportavgassystem, uppgraderade luftfilter, och uppgradera turbos.

0 till 100 avverkas på 4,1 sekunder medan toppfarten är begränsad till 300 kilometer i timmen.

GLS Mansory
Mycket tid har ägnats åt kosmetiken i Mansory GLS 63, men även prestandan har skruvats upp. (Foto: Mansory)

Kosmetisk kavalkad

Det går även att lägga till en rad kosmetiska detaljer – som nya luftintag fram, en splitter, andra utblås, en annan grill, hjulhus, vinge, logotyper, stötfångare och så vidare.

ANNONS
ANNONS

Det finns även nio olika fälgar (upp till 24 tum) att välja mellan och en rad olika kolfiberdetaljer. Man kan även få bilen sänkt med närmare fyra centimeter. Rimligt!

Mansory GLS 63
Interiören kan fås i vilket utförande man vill. (Foto: Mansory)

Pris och lansering

Mansory har inte kommunicerat någon information om vare sig pris eller lansering på Mansory GLS 63. Ordinarie GLS 63 börjar dock på 1,7 miljoner kronor så räkna med att det blir dyrare än så.

uppifrån
Mansory GLS 63 går att konfigurera så den är lite mer elegant, något som de inte valt att göra med bilen på bilden. (Foto: Mansory)

Läs även: Mansory totalförstör ännu en Ferrari [Dagens PS]