Dagens PS

Lucid Motors spac-notering i fara – ägare röstar inte

Lucid Motors
Lucid Motors ska börsnoteras genom ett spac-bolag – om de får tag på aktieägarna. (Foto: Lucid Motors)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 23 juli 2021Publicerad: 23 juli 2021

Lucid Motors siktar på börsen genom en spac-notering. Men nu har de stött på trubbel. Churchill Capital får inte tag på aktieägarna som måste rösta för.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Elbilsbolaget Lucid Motors ska börsnoteras genom en sammanslagning med Churchill Capital IV, ett spac-bolag (special purpose acquisition company) bildat av Wall Street-höjdaren Michael Klein just med syftet att hitta ett bolag att slå sig samman med som vill börsnoteras.

Men när avtalet, som är värt 26 miljarder dollar, skulle godkännas under torsdagen tog det stopp. Churchill Capital IV lyckades inte få tillräckligt många investerare som röstade för ett godkännande, skriver Financial Times.

Jagar ägare på Reddit

Det var dock inte för att det fanns ett starkt motstånd mot affären – 97 procent av de som röstade var för affären. Det var dock för många som inte röstade alls, och nu jagar bolaget efter småsparare som äger aktier för att få ihop tillräckligt många röster för att godkänna affären.

“Företaget behöver fortfarande ytterligare röster för att få godkännande för det förslaget med en majoritet av sina utestående aktier. Som ett resultat har mötet ajournerats för att erhålla de nödvändiga rösterna”, säger Churchill Capital IV i ett uttalande.

I ett samtal med aktieägarna vädjade Churchills Michael Klein och Lucid Motors vd Peter Rawlinson till investerarna att använda sina röster för att godkänna affären.

“Transaktionen kan inte avslutas förrän förslaget får dessa röster”, sa Klein enligt Financial Times.

Spac-bolaget steg 500 procent

ANNONS

Spac-bolaget Churchill Capital IV blev en småspararfavorit under våren när ryktena började cirkulera om avtalet med Lucid – och aktien steg med över 500 procent.

De senaste dagarna har Churchill och Lucid vädjat på aktieforum på internet som Reddit för att få tag på sina aktieägare. Bolagen fruktar att många aktieägare inte ens vet om att deras röster behövs.

“Varje enskild investerares röst räknas, oavsett om du är en Robinhood-handlare eller hanterar din portfölj via en traditionell mäklare – snälla, snälla, rösta”, sa Peter Rawlinson under torsdagens samtal med aktieägarna.

Läs mer: Testkörning av nya Lucid Air – kolla klippet

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS