Här testkör vd:n Peter Rawlinson nya Lucid Air och skryter om att nya lyxelbilen på en laddning kan räcka ”en månad i Manhattan”. 

ANNONS

Lucid Motors grundades i Silicon Valley i USA redan 2007, men släpper sin första bil under 2021. Den heter Lucid Air, och är en lyx-elbil som ska ta upp kampen med Teslas Model S.

”Den är den mest fängslande lyxiga elfordonet som någonsin tillverkats, med en design inifrån och ut som verkligen kommer att glädja”, skriver företagets vd och teknikchef Peter Rawlinson på företagets hemsida.

I februari blev det också klart att Lucid Motors kommer att börsnoteras, efter att de blivit överens om att gå ihop med ett SPAC-bolag, Churchill Capital Corp IV.

Jobbade tidigare på Tesla

Att Peter Rawlinson och Lucid Air säger sig kunna slå Teslas Model S kanske kan låta som högfärdigt skryt, om man inte tar hänsyn till att Peter Rawlinson nog har rätt bra koll. Det är nämligen han som byggt Teslas Model S, han var tidigare chefstekniker för just den modellen när han arbetade på Tesla.

I ett nytt klipp där Rawlinson testkör en för-produktionsmodell av Lucid Air i New York gnäller han lite på små detaljer som att någon knapp sitter löst, vilket han tycker måste åtgärdas innan bilens produktion startar senare i år.

832 kilometers räckvidd

Men mest är det förstås skryt från vd:n. I klippet kör han versioner Grand Touring som har 800 hästkrafter och erbjuder upp till 832 kilometers räckvidd, det mesta av alla varianter.

”Jag tror jag kan få den att räcka i en månad i Manhattan före den behöver laddas, vem vet?”, säger Lucids vd Peter Rawlinson och skrattar i klippet.

”Flera veckor, åtminstone”, kvalificerar han sen uttalandet.

Lucid Air kommer i fyra olika versioner. Den billigaste ska kosta under 700.000 kronor exklusive moms, tull och importavgifter enligt uppgifter från Lucid Motors svenska representant till mestmotor.se.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Klart: Tesla-dödaren Lucid tar genväg till börsen – Dagens PS