Goodwood Festival of Speed bjuder som bekant på allt från bilar som för evigt kommer att vara inskrivna i historieböckerna till sprillans nya produktionsbilar. Lucid har tagit bilvärlden med storm med modellen Air som nu dessutom var den snabbaste produktionsbilen upp för backen i Goodwood.

ANNONS

Lucid Air har snabbt gjort ett avtryck i bilvärlden med sin utstickande design och inte minst prestandan. Under huven ruvar 1050 hästkrafter och i Grand Touring Performance-utförande, som bilen som rastades upp för backen var i, erbjuder den en officiell räckvidd på hela 720 kilometer.

The Stig bakom ratten

Föraren som körde den Lucid Air Grand Touring Performance som slog rekordet upp för backen var ingen annan än Ben Collins, som tidigare var The Stig i allas favoritprogram Top Gear.

Till sitt förfogande hade han som sagt över 1000 hästkrafter och en 0-till-100-tid på imponerande 2,6 sekunder. I videon nedan ser ni hur snabt det går.

Direkt från fabrik

Bilen i fråga var helt standard, inklusive däcken som är optimerade för räckvidd snarare än prestanda. Tiden från start till mål var 50,79 sekunder, vilket motsvarar en snittfart på 133,96 kilometer i timmen.

Det är förvisso något under den nya rekordhållaren som avverkade den 1890 meter långa banan med en snittfart på 174 knyck.

Med det sagt var Lucid Air den snabbaste produktionsbilen upp för backen och visar på att märket de facto har satt på sig hårdhandskarna.

ANNONS
ANNONS

Leveranserna till kunder är på gång i USA och i München finns deras första europeiska närvaro i fysisk form. De har även sin fabrik i Saudiarabien i pipeline.