Dagens PS

Läcka: Tesla Cybertruck görs om - se bilderna

Tesla börjar tillverka Cybertruck 2023
Om allt går enligt planerna kan alltså Cybertruck börja rulla ut sista kvartalet 2023. (Foto: Tesla)
Maths Nilsson
Maths Nilsson
Uppdaterad: 25 jan. 2022Publicerad: 25 jan. 2022

Nya bilder på Tesla Cybertruck i produktionsklar version har läckt ut.
Bilen får backspeglar och en ny typ av vindrutetorkare. Storleken har också krympt något.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Tesla Cybertruck är en av historiens mest uppmärksammade billanseringar. Det har gått över två år sedan Elon Musk visade upp den avantgardistiska pickupen på en episk presskonferens där han av misstag krossade de skottsäkra fönstren. Tesla fick snabbt in över en miljon beställningar av bilen.

Bilder och filmer läckte ut via Cybertruck Owners forum. När bilen börjar produceras är fortfarande lite oklart, det ryktas om inledningen av nästa år.

Men produktionsstarten för bilen har skjutits upp flera gånger. Det senaste budet är att bilen kan komma att börja tillverkas i början av 2023. Troligen får vi veta mer på i morgon när Elon Musk presenterar Teslas kvartalsrapport.

Närmar sig produktion

Nu har det i alla fall läckt ut bilder och video på en produktionsklar prototyp av Cybertruck som skiljer sig en del från de bilar som tidigare visats upp. Bilen har fått backspeglar, vindtrutetorkare och en ny typ av skärmbreddare. Dessutom har den andra hjul som mer liknar de på Teslas andra bilar, visar bilder och film som läckt ut via Cybertruck owners club forum.

Kamerabackspeglar är olagligt i USA, så därför får Cybertruck rejäla plastspeglar.

Det har också ryktats om att bilen blir något mindre än den prototyp som tidigare visats, och troligen ser bilen på bilderna och filmen som nu läckt ut lite mindre ut. Överhänget i fram tycks vara kortare på en omarbetade versionen.

Bilen har också fått normala stötfångare för att klara lagkraven om fotgängarskydd.

ANNONS

Ska kunna köra krabbgång

Det har tidigare bekräftats att Tesla fått göra flera förändringar av tekniken på bilen då konkurrenterna Rivian och Hummer kommit med mer avancerade tekniska lösningar än Tesla. Cybertruck kommer att få fyra motorer och krabbbgång som gör att bilen kan köra sidledes.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS