Tesla gör om sin Cybertruck innan produktionsstarten för att inte bli frånkörda av konkurrenterna.
Cybertruck får fyra elmotorer precis som Rivians nya R1T. Från Hummer lånar Tesla ”Crabwalk”.
– Den kan köra diagonalt som en krabba, säger Elon Musk på Twitter.

ANNONS

Tesla Cybertruck har försenats flera gånger sedan den omsusade avtäckningen för drygt två år sedan. Från början skulle de första exemplaren levererats i år, men nu handlar det om produktionsstart någon gång 2022.

Tesla Cybertruck har dröjt så länge att konkurrenterna kommit med mer avancerade bilar. Foto. Tesla

Under tiden som bilen dröjt har konkurrenterna börjat köra förbi Tesla. Rivian har börjat leverera sin nya pickup R1T till de första kunderna och bilen har fyra elmotorer, en på varje hjul. Det gör att terrängegenskaperna är i särklass, enligt de första testerna. Cybertruck var tänkt att som mest tre motorer, lånade från Tesla Model S Plaid.

Hummer går krabbgång

Nu i december börjar General Motors leveranserna av Hummers elektriska terrängbil och SUV. Bilen har en unik finess som Tesla missat: ”Crabwalk”. Genom att bakhjulen kan styras  kan bilen gå i sidled, precis som en krabba.

Tesla är därmed frånåkta både vad det gäller leveranser, antal motorer och krabbgång. Tesla och Elon Musk har därför bestämt att bilen ska ändras, och att versionerna med en, två och tre motorer inte kommer att tillverkas från start.

”Ultrasnabb”

– Den inledande produktionen blir med fyramotorig variant, med individuell ultrasnabb vridmomentskontroll av varje hjul, skriver Elon Musk på twitter.

Rivian R1T
Rivian har fyra motorer, nu hakar Tesla på. (Foto: Rivian)

Därmed plockar Tesla det bästa från både Hummer och Rivian R1T. Cybertrucken kommer att kunna köras som en krabba och får en motor på varje hjul som kan kontrolleras individuellt av bilens dator.

ANNONS
ANNONS

1,3 miljoner beställningar 

– Den kommer ha både framhjuls- och bakhjulssstyrning, så inte bara som en tank, den kan köra diagonalt som en krabba, bekräftar Elon Musk på twitter.

Tesla har tills vidare stängt av möjligheten att ändra bilens konfiguration för den som gör en förbeställning. Enligt olika uppgifter har företaget fått 1,3 miljoner förhandsreservationer av bilen. Bilen ska tillverkas i Teslas nya fabrik i Austin, Texas.

Så här ser Cybertruck ut invändigt. Tesla har fått in 1,3 miljoner reservationer. Foto: Tesla