Jaguar och Land Rover har svårt att leverera bilar i tid. Efterfrågan är för hög för biltillverkaren och väntetiden är nu uppe i ett år.

ANNONS

Det har varit en hel del strul för Jaguar och Land Rover över en lång tid. Först kom svårigheter att leva upp till EU:s utsläppskrav under förra året. En av orsakerna är pandemin, som bidrog till försenade laddhybrider i koncernen.

Enligt sajten Automotive News har koncernen en kö på ungefär 100 000 köpare, samtidigt som produktionstakten inte hänger med efterfrågan på Jaguar och Land Rover. Detta samtidigt som världens bilköpare skriker efter laddningsbara bilar. Det kan ta upp till ett helt år innan en beställd bil kan levereras. Den mest drabbade modellen är Land Rover Defender

Mer strul

Det är inte bara efterfrågan och problemet med utsläppen som fick tillverkningen av Range Rover Evoque och Land Rover Discovery Sport att pausas. Dessutom drabbas koncernen av den globala bristen på chip.

”Det är särskilt högt tryck på laddhybrider. Det har en dramatisk påverkan på marknaden. Några av dessa har tolv månaders väntetid så många kunder kommer få vänta väldigt tålmodigt”, sa Adrian Mardell koncernens ekonomichef när företagets kvartalsrapport presenterades.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Fler hybrid- och pluginartiklar på [Dagens PS]