Kontentan av den svenska supersportbiltillverkarens storsatsning på Valhall park utanför Ängelholm är att hundratals behöver nyrekryteras. Och det är bråttom.

ANNONS

Det här uppger Di.se och berättar att Koenigsegg planerar att bygga ut Valhall park i stor skala, bland annat med en ny fabrik, showroom, kontor och museum.

Anläggningen som ska uppföras är praktiskt taget lika stor till ytan som på Valhall park, 10 000 kvadratmeter, och expansionen innebär alltså nyanställningar av flera hundra personer.

”Vi söker efter personal i alla grenar av vår verksamhet. Det är överallt vi behöver anställa. Vi behöver folk med rasande fart”, säger Halldora von Koenigsegg, enligt Di som uppger att biltillverkaren i fjol hade runt 300 anställda.

Men nu behövs ytterligare flera hundra medarbetare till den nya produktionsanläggningen där den nya modellen Gemera, som är en fyrsitsig supersportbil, ska tillverkas i 300 exemplar, enligt artikeln.

Pandemin har förhalat Koenigseggs expansion av Valhall park, men förhoppningen är att projektet ska vara klart 2022.

Di berättar att bolaget redan rott i land en expansion med verksamheten i i gamla Leksams lokaler på Älvdalens industriområde i Ängelholm, en anläggning som är på 11 000 kvadratmeter.

”Där har vi utrymme att växa. Vi har flyttat vårt centrala lager dit”, säger Halldora von Koenigsegg.

ANNONS
ANNONS

Läs mer här.

Läs även: Koenigseggs nya dröm – i kolfiber och guld [DagensPS.se] »