Toyota vill att klassiska Land Cruiser, som lanserande på 60-talet ska kunna leva vidare. Därför återupptas tillverkningen reservdelar till J40-generationen.

ANNONS

Toyotas ikoniska jeep, eller rättare sagt suv, Land Cruiser får nytt liv. Koncernen har redan börjat tillverka reservdelar till de klassiska sportmodellerna 2000GT och generation tre och fyra av ikonen Supra. På tillverkningslinan hamnade delar som slits, till exempel drivaxlar, kuggar till växellåda, dörrhandtag och emblem.

1960 startade Toyota tillverkningen av Land Cruiser J40 och tillverkades ända fram till 1984. Samma år började J70 att tillverkas och 2022 kommer en uppdatering av den nya generationen. J70 är framför allt populär i Australien.

Många entusiaster

Den mer ikoniska jeepmodellen J40 älskas världen rund av entusiaster och nu börjar reservdelarna att ta slut. Nu ser den japanska biljätten vinningen med att starta tillverkningen av reservdelar igen. De har fört diskussioner med Land Cruiserklubbar och återförsäljare om vad som behövs på marknaden.

Toyota siktar på att utbudet av reservdelar, som bland annat avgassystem och motorer, ska finnas på marknaden under 2022. Toyota tar emot önskemål om vilka reservdelar man önskar. Skulle du sakna en del, kan du lägga ett önskemål här.

I nuläget är utbudet inte helt färdigt men kommer bland annat innehålla avgassystem och motorer. Toyota siktar på att ha delarna tillgängliga från och med 2022 och om du har en Land Cruiser generation J40 kan du fortfarande lämna in önskemål om vilka delar du skulle vilja ha nytillverkade här.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Toyota erbjuder ägare stöldskyddsmärkning