Karl Lagerfeld var inte enbart en modekung. Den ikoniske designern älskade exklusiva bilar. Nu säljs hans tre ytterst eleganta Rolls-Royce-bilar på auktion. Bilarna hann knappt köras och säljs för sammanlagt tio miljoner kronor.

ANNONS

Den världsberömde designern Karl Lagerfeld gick ur tiden 2019. Förutom sitt designarv efterlämnade han en otrolig mängd jordiska ägodelar. Bland de över 1000 föremål med konst, mode och kläder så säljer nu Sotheby’s Lagerfelds tre Rolls-Royce-bilar på en auktion 3-5 december.

Karl Lagerfelds Rolls-Royce Phantom Drophead Coupé hann bara gå 1000 mil. Foto: Sotheby’s

Karl Lagerfeld älskade smakfulla och exklusiva bilar. Genom åren ägde han bland annat två BMW 750iAL som han specialdesignat till sig själv. På 1980-talet körde han en Bentley Mulsanne Turbo på längre resor från bostaden i Monaco. På lantegendomen i Bretagne var det en Mercedes Geländewagen som gällde.

Avled 2019

Vid sitt frånfälle 2019 ägde Karl Lagerfeld inte mindre än tre Rolls-Royce som nu säljs på Sotheby’s. De tre bilarna är i nyskick och har knappt körts.

Inredningen i ljust skinn med svarta pipings är minst sagt smakfull. Foto: Sotheby’s

Det handlar dels om en Rolls-Royce Phantom Drophead Coupé. Det är en fyrsitsig cabriolet som tros gå för uppemot fyra miljoner kronor.

Bara körd 1064 mil

Cabrioleten är lackerad i en ytterst elegant mörkgrå nyans, till det finns en ljust beige läderinredning. Bilen har en V12-motor från BMW på 460 hästkrafter. Karl Lagefeld hann bara köra bilen 1064 mil innan han avled 2019.

Lagerfelds eleganta limousine är lackerad i diamantsvartmetallic. Foto: Sotheby’s

Precis som han gillade mörka kostymer så var det svarta bilar som gällde för Karl Lagerfeld. Hans limousin, en Rolls-Royce Phantom från 2018, är lackerad i diamantsvart metallic och har svart läderinredning. I taket finns en stjärnhimmel och bilen tros på för uppemot 3,5 miljoner. Rena rama fyndet med tanke på att nypriset är över fem miljoner kronor.

ANNONS
ANNONS
Även interiören går i svart.

Inte ens en ikonisk designer kunde stå över SUV-trenden. Karl Lagerfeld köpte suv:en Rolls-Royce Cullinan 2019, men avled strax senare. Även denna bil är svart, lackerad i Darkest Tungsten Metallic. Inredningen är kontrasterande i ljust läder med röda pipings. Bilen har bara rullat 745 mil och tros gå för närmare 3,5 miljoner kronor, vilket är i paritet med nypriset.

Uppenbarligen gillade Karl Lagerfeld både svarta kostymer och svarta bilar. Här är hans Rolls-Royce Cullinan. SUV:en blir din för 3,5 miljoner kronor. Foto: Sotheby’s

Om bilarna inte faller dig på läppen så finns det gott om andra objekt med potential för värdestegring på auktionen. Helt underbara teckningar av Karl Lagerfeld säljs med ett uppskattat pris på 10 000-15000 kronor. Och visst passar en yllesmoking för 20 000 kronor perfekt mot lädersätena i en Rolls-Royce?

Intredningen i Rolls-Royce Cullinan. Foto: Sotheby’s