Elektrifieringen av bilbranschen fortsätter att rulla när Ferrari väntas utöka sin italienska fabrik till förmån för elfordon. Exakt hur lyxbiltillverkarens nya produktionslinje kommer att se ut ska enligt anonyma källor avslöjas i nästa vecka, rapporterar Bloomberg. 

ANNONS

Att lyxbilstillverkaren Ferrari inom kort väntas hoppa på eltåget bekräftas nu av ett antal personer som Bloomberg talat med.

Enligt källorna som vill vara anonyma  har biltillverkaren planer på att utöka sin fabrik i italienska Maranello för att göra plats för en tredje produktionslinje, med fokus på hybrid och elfordon. Ett elektrifieringsprojekt som även väntas omfatta ett center för batteriutveckling.

Lugnar många nerver

En mer utförlig briefing av detta väntas tillkännages nästa vecka, under Ferraris kapitalmarknadsdag då företagets vd Benedetto Vigna ska presentera företagets strategi och affärsplan för de kommande fyra åren, skriver Bloomberg.

Om ryktet stämmer och Ferrari är redo för att utveckla elbilar, kommer det troligen att lugna många nerver, som väntat på att företaget i likhet med andra biltillverkare ska haka på framtidens fordon.

Möjlighet att återta marknaden

En elktrifiering kommer också göra gott för varumärket, vars aktie sjunkit på senare tid. Något som också bekräftas av de analytiker som Bloomberg talat med.

Enligt dem är en elektrifiering en möjlighet att återta marknaden och ”återuppfinna” Ferrari som det värdefulla varumärke det är. Samtidigt är projektet i sig kostsamt, vilket möjligen kan komma att dra tillbaka företagets avkastning en tid framöver.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Därför lönar det sig att köpa elbil [Dagens PS]

Läs även: DeLorean släpper första bilderna på nya elektriska DMC [Dagens PS]