Dagens PS

Jaguar E-type – ombyggd till elbil

Jaguar E-type
Electrogenic hjälper dig uppgradera din gamla bil. (Foto: Electrogenic/Top Gear)
Hannah Bill
Hannah Bill
Uppdaterad: 29 juni 2021Publicerad: 29 juni 2021

Brittiska företaget Electrogenic hjälper dig att uppdatera gamla favoritbilen. Har du en gammal Jaguar E-type som skräpar hemma i garaget kan det här vara det perfekta sättet att fräscha upp den.     

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Brittiska företaget Electrogenic har introducerat ännu en elektrifierad klassiker. Nu erbjuder de kunder tre olika sätt att bygga om sin gamla Jaguar i modellen EV E-Type.  

Top Gear skriver att den omvandlade bilen “behåller originalets karaktär och är helt omvändbar”. Electrogenic erbjuder därmed sugna köpare en förträfflig chans att uppgradera gamla favoritbilen och dessutom göra den elektrisk.

jaguar

Den uppdaterade gamla Jaguaren behåller sin charm. (Foto: Electrogenic/Top Gear)

 

Tourer

Den här omvandlingen gör faktiskt bilen lättare än originalet. Den har en räckvidd på cirka 240 kilometer och når en högsta hastighet på 160 kilometer i timmen. Körningen sker genom E-Types ursprungliga transmission. En Tourer kostar 54 000 pund.

Sprint

Sprint-versionen väger ungefär lika mycket som originalet och precis som Tourer behåller Sprint den ursprungliga växellådan. Dock får den ännu mer kraft, och sägs överstiga den ursprungliga E-Types prestandasiffror. Electrogenic rekommenderar att de som väljer det här alternativet även uppgraderar fjädring och bromsar. Sprint-konfigurationen kostar 62 000 pund.  

ANNONS

Grand Tourer

Med Grand Tourer har man bytt ut den gamla växellådan till förmån för en mer EV-typisk dito. Med den här modellen får du upp räckvidden till 400 kilometer om du väljer den valfria räckviddsförlängningen. En Grand Tourer kostar 8 0000 pund. 

Electrogenic kan också hjälpa dig uppdatera din Volkswagen.

bil

Electrogenic hjälper dig också att bygga om din gamla bubbla. (Foto: Electrogenic)


Läs hela artikeln på Top Gear.

Läs mer: Första svenska testen: Lyxdröm från Aston Martin

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS