Kroatiska Rimac Automobili börjar inom kort producera sin nya hyperbil, Rimac C Two. Den är enligt företaget den snabbast accelererande bilen i världen.

Bilen har en motor till varje hjul. De fyra motorerna levererar över 1.900 hästkrafter och 2.300 Nm. Den ska göra 0-100 på 1,85 sekunder och ha en topphastighet på över 400 kilometer i timmen.

Rimac C Two, som också kallas Concept Two, ska enligt uppgifter från bolaget produceras till 150 exemplar. Något officiellt pris är inte satt. Vi bilägare upper att den ryktas kosta runt 20 miljoner kronor. Batteripaketet är på 120 kilowattimmar och ska räcka i 55 mil.

Bilen är en uppföljare till Rimac Concept One som släpptes 2013 och satte det kroatiska bilmärket på världskartan då den överraskade med att vara världens snabbast accelererande elbil.

Sedan succén med den första bilen har Rimac Automobili som företag bland annat inlett samarbeten med svenska Koenigsegg och tyska Porsche, som också investerat stort och nu äger 24 procent av Rimac Automobili. Hyundai och Kia har också investerat i bolaget.

När bilen landar hos köparna är fortfarande oklart. I en testvideo lovar företagets grundare Mate Rimac att de är redo att starta produktionen ”snart” och låta journalister testa bilen, men att ”det är de sista få procenten som är de svåraste att få helt rätt”.

ANNONS
ANNONS

”Vi kan säga nu att C Two kommer att bli världens snabbast accelererande produktionsbil när den går in i produktion om ett par månader, snabbare än en Bugatti Chiron som har rekordet nu”, säger han i videon.

Läs mer: Så många svenskar har köpt nya Koenigsegg Gemera för 18 miljoner