Den japanska biltillverkaren Honda har bett hundratals anställda att betala tillbaka delar av sin bonus, då företaget menar att de betalat ut för mycket, rapporterar Fortune.

ANNONS

Anställda på Marysville Honda Motor Co i Ohio, USA har fått 9 dagar på sig att betala tillbaka delar av sin bonus, ofta på hundratals dollar.

Honda bekräftar enligt NBC4 att de bett anställda betala tillbaka delar av bonusen, vilket de menar är juridiskt försvarbart.

”Tidigare denna månad gav Honda bonusbetalningar till sina medarbetare, av vilka några fick överbetalningar”, skriver Honda.

”Frågor relaterade till kompensation är en känslig fråga … vi arbetar snabbt med detta för att minimera eventuell påverkan på våra medarbetare.”

Arbetare ska lämna tillbaka 10 procent av sin bonus från Honda

NPC4 intervjuar en anställd arbetares fru, som anonymt säger att hennes make ombetts att lämna tillbaka nära 10 procent av bonusen. Det är oklart varför företaget betalat ut ett högre belopp från första början.

Det är inte heller den största bonus han fått som anställd på Honda, så hon förstår inte varför de vill ha tillbaka pengarna just denna gång.

”Det är, du vet, en bilbetalning. Det är hälften av vårt bolån … Det är två, tre veckors matvaror. Det är mycket pengar för oss”, säger hon till NBC4.

ANNONS
ANNONS

Honda Motors intäkter minskade med mer än 4 procent i fjol, och vinsten sjönk med nästan 25 procent. Bolaget redovisade sitt lägsta rörelseresultat på fyra år i maj och avböjde att ge en utsikt för resten av året.

Läs även: Den enda Hondan med V8 [Dagens PS]

Läs även: Sony och Honda samarbetar – ska konkurrera med ny elbil [Dagens PS]