Stellantis designchef Ralph Gilles har skaffat ny bil. Säg hej till Hellucination, bildesignern Speedkores senaste kraftpaket på 1000 hästkrafter som bygger på Gilles Dodge Charger från 1968, skriver Robb Report. 

ANNONS

Den som söker upp ordet speedcore på nätet kommer att finna att det bland annat är ett samlingsord för en musikgenre från nittiotalet som enkelt förklarat är hardcore techno i ett högt och explosivt tempo.

Det är också namnet på ett amerikanskt bilföretag som sätter en ära i att tillverka, omforma och optimera bilar med fokus på kraftfulla motorer och starka hästkrafter.

Ett ypperligt exempel på det är Hellucination – Speedkores senaste innovation som tillverkats särskilt för Stellantis designchef Ralph Gilles. Ett monsterfordon på 1000 hästkrafter som bygger på Gilles Dodge Charger från 1968.

Hellucination
Dörrpaneler,ryggstöd och instrumentbräda av kolfiber. (Bild: Speedkore)

Ljudsystem med sex högtalare

Hellucination drivs av en 7- liters Hellephant V-8 kopplad till en åttaväxlad automatisk växellåda. Exteriören består av en Speedkore-ram med paneler, huva och hjulbrunnar av kolfiber.

Samma material går igen interiört i dörrpaneler, ryggstöd och instrumentbräda och matchar upp de svarta sätena med kontrasterande sömmar i grått och orange.

Bilen är även utrustad med ett ljudsystem om sex högtalare som borgar för en och annan musiksession och skräddarsydda HRE-hjul som lindats in i Michelin Pilot Sports 4S-däck. Även strålkastare och bakljus har bytts ut för att skapa ett dramatiskt sken.

Att tillverka Hellucination har enligt uppgift tagit Speedkore två år, men vad fakturan för monsterbygget landar på förtäljer inte historien, även om firman tidigare utfört liknande byggen för flera hundra tusen dollar, skriver Robb Report.

ANNONS
ANNONS

Läs även: De sju mest spännande konceptbilarna [Dagens PS]

Läs även: Nu växlar Mercedes om till endast automatlådor [Dagens PS]