Dagens PS

Här växer det elektriska systerskapet

Ashlea Wooten-Chapple, grundare, Mustang Mach-E Girls Club och Victoria Huerta och hennes Mustang Mach-E. (Foto: Ford)
Ashlea Wooten-Chapple, grundare, Mustang Mach-E Girls Club och Victoria Huerta och hennes Mustang Mach-E. (Foto: Ford)
Åsa Wallenrud
Åsa Wallenrud
Uppdaterad: 22 maj 2024Publicerad: 22 maj 2024

Mustang Mach-E må vara en elektrisk SUV, men för många kvinnor är den mer än bara en bil – den är en livsstil. Och i hjärtat av denna livsstil finns Mustang Mach-E Girls Club.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

“Min kärlek till Mustang-bilar går längre tillbaka än jag kan minnas. Det är knappast förvånande med tanke på att min pappa älskade sin ’69 GT så mycket att han lät brodera in sina initialer på sätena. Den passionen smittade definitivt av sig”, säger Ashlea Wooten-Chapple, grundare till Mustang Mach-E Girls Club på Fords hemsida.

Det skulle inte bli en till Mustang

Trots hennes uppväxt med Mustang fanns den inte på radarn när hon letade ny bil några år senare.

“Jag behövde ju något rymligare för min familj på fyra. Men så en dag fick jag syn på en Mustang Mach-E SUV, och det var kärlek vid första ögonkastet! Jag blev nyfiken direkt. Den snygga designen, de smidiga dörrhandtagen och det perfekta utrymmet – när jag sedan såg emblemet var jag fast. Nu, två år senare, är jag fortfarande lika förälskad i min Mach-E”, säger Ashlea.

Hon säger att hon fortfarande får gåshud när hon tänker på hur glad hennes pappa skulle ha blivit över att hon nu officiellt tillhör Mustang-familjen.

ANNONS

Senaste nytt

Gemenskap för kvinnor med elbilar

Ashlea hittade inget onlineforum specifikt för dem som äger den elektriska Mustangen. Hon insåg snabbt att många av dem är förstagångsägare av elbilar med unika behov och önskemål. Hon var övertygad om att andra kvinnor längtade efter en plats där de kunde prata om allt från styling till laddning. En plats där inga frågor var för dumma och gemenskapen stod i centrum.

Så hon tänkte: “Varför inte skapa en sådan plats själv?”

ANNONS

Mustang Mach-E Girls Club tar fart

Och vips så föddes Mustang Mach-E Girls Club. Det som började som ett telefonsamtal har vuxit till en internationell organisation med 2 500 medlemmar!

Hon hade hoppats på några hundra medlemmar, men det är tydligt att kvinnor längtade efter en trygg plats utan “dumma frågor”. Det är otroligt vad en liten grupp passionerade kvinnor kan åstadkomma.

Victoria Huerta har varit med från början och är en fantastisk moderator i vår Facebookgrupp. Hon ser till att den enorma mängden information som delas är på något sätt organiserad.

Mer än bara ett forum

Deras grupp är mer än bara ett forum för frågor. Den har blivit en varm och välkomnande gemenskap där kvinnor delar bilder, berättelser, erfarenheter från bilresor och laddning, och allt annat som hör till att äga en Mach-E.

Tack vare teknikkunniga medlemmar som Sophie Dower får alla också bra tips om mekanik och tillbehör. Med en så bred grupp av kvinnor kan de hjälpa varandra med alla möjliga frågor. Sophie, som alltid varit en riktig bilnörd, beskriver känslan av att äntligen hitta sin plats i bilvärlden genom klubben.

Från online till verkliga möten

ANNONS

Nu tar de steget från online till verkligheten och startar lokala grupper med träffar och evenemang.

Nu kanske det sitter en hop män och har åsikter om detta, men det är väldigt vanligt i både USA och här i Sverige att man som kvinna dumförklaras redan i bilhallen.

Det är tragiskt, men sant, att det behövs forum för kvinnor inom bilbranschen på alla nivåer för att kvinnor ska känna sig trygga.

Med det sagt, jag står fast vid min åsikt att Mach-E inte är en Mustang!

Läs även: Ford dumpar Mach-E – nu billigare än Tesla. Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Åsa Wallenrud
Åsa Wallenrud

Teknik- och motorentusiast som bevakar bilvärlden.

Åsa Wallenrud
Åsa Wallenrud

Teknik- och motorentusiast som bevakar bilvärlden.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS