Tesla har länge tampats med kvalitetsproblem, och nu har det gått så långt att en ratt trillade av en amerikansk ägares Model Y, endast sex dagar efter att han fått bilen levererad. Det är inte första gången det inträffar.

ANNONS

Det rapporterar amerikanska The Drive.

Det var i New Jersey, USA som den nya ägaren, Prerak, var på utflykt med familjen. Helt plötsligt lossnade ratten, men trots det lyckades han manövrera bilen till sidan av vägen.

Liv i luckan

Prerak använde sig av Twitter för att dela med sig av sin erfarenhet, men nu har Elon Musk censurerat tweeten. Den går fortfarande att hitta, men den går inte att söka efter.

Det var mitt under en körning som ratten trillade av bilen och strax därefter bogserades Model Y:n till närmsta servicecenter.

Därefter åtgärdades problemet och Prerak fick en faktura på strax över tusenlappen, trots att bilen inte ens var en vecka gammal.

I oktober 2020 tog Tesla bort sin 7-dagars ångerrätt, och när Prerak bad om pengarna tillbaka för bilen fick han ett nej.

ANNONS
ANNONS

Han ombads av Teslas kundtjänst att kontakta säljteamet för att diskutera eventuella åtgärder. Prerak fick emellertid tillbaka pengarna för reparationen av ratten.

 

Ratten har lossnat förut

Det är inte första gången som en ratt trillat av en Tesla, utan 2020 hände det även en Model 3, även det väldigt kort efter att bilen har levererats.

I båda fall var det en fråga om att bulten som håller fast ratten inte gjorde sitt jobb och lossnade.

ANNONS
ANNONS

På Twitter är reaktionerna blandade – många tror att Prerak försöker luras i ett försök att få tillbaka sina pengar för bilen. Hela händelseförloppet är emellertid väldokumenterat och framstår som trovärdigt.

Det är inte första gången en biltillverkare hamnat i blåsväder för lösa rattar. 2018 gick Ford ut med en återkallelse av 1,3 miljoner bilar där ratten riskerade att falla av.

Skillnaden där var att i Fords fall handlade det om att bultarna som håller fast ratten lossnade över tid.

Exakt vad som kommer att hända med Prerak och hans Model Y återstår att se, men att han är fortsatt skeptisk till det amerikanska märket är ingen överraskning.

Läs även: Teslas lögn sätter liv på spel [Dagens PS]
Läs även:
Bekräftat igen – Tesla har usel kvalitet [Dagens PS]