Det ser ut som rena trolleriet – men BMW har faktiskt uppfunnit en bil som kan byta färg på lacken. Med BMW iX Flow väljer du själv om du vill ha en vit, svart eller flerfärgad bil.

ANNONS

BMW ligger inte på latsidan. Efter att ha visat upp superversionen iX M60 med 619 hk kommer nästa nyhet. Med IX Flow kan du byta färg på lackeringen med ett knapptryck.

Om du vill ha din BMW vit går det bra. Foto: BMW

SUV:en kan gå från svart till vit eller tvärtom genom en ny teknik som BMW kallar för E-ink. Vill du inte ha samma färg på hela bilen så klarar den det också, och kan färga precis de sektioner du önskar.

Känner du mer för att köra en svart bil går det lika bra. Foto: BMW

Tekniken ligger i en speciell wrap som sitter på bilen. En elektrisk ström aktiverar mikrokapslar med olika pigment som gör att bilen får den färgen som aktiveras. Faktum är att en del läsplattor, till exempel Amazon Kindle, fungerar på liknande sätt.

Snacka om kameleontlack – så här ser det ut när BMW iX Flow byter färg. Foto: BMW

Just nu är det mest svart och vitt som gäller, men BMW uppger att de kan få bilen att anta nästan vilken färg som helst. Ja, här kan vi verkligen snacka om kameleontlack. Grannarna kommer att tro att du bytt bil varje dag.

Väcker stor uppmärksamhet

Bilen visas just nu upp på CES-mässan i Las Vegas och har väckt stor uppmärksamhet. Det kommer att dröja innan den blir möjlighet att köpa till din nya BMW.

ANNONS
ANNONS

– Digitala upplevelser kommer inte bara att vara begränsade till skärmar i framtiden. Verkligheten och det virtuella kommer att smälta samman. Med BMW iX Flow väcker vi bilens kaross till liv, säger Frank Weber, utvecklingschef på BMW. ”