Bolognas flygplats i Italien har fått en Lamborghini Huracán Evo av bilföretaget för att använda som följebil till flygplanen på landningsbanorna. 

ANNONS

Relationen mellan Lamborghini och Bolognas flygplats är inte ny – det är den sjunde bilen som Lamborghini gett som gåva till flygplatsen för att ta rollen att guida flygen från landningsbanorna till terminalen.

Lamborghini Huracán Evo
(Foto: Lamborghini)
Lamborghini Huracán Evo
(Foto: Lamborghini)


Uppgraderad till fyrhjulsdrift

2019 gav sportbilsföretaget en Lamborghini Huracán till flygplatsen, och när den nu ska uppgraderas blev det förstås den uppgraderade Huracán Evo som får ta platsen. Den är målad i matt-grön med ”Follow Me in Our Beautiful Italy” som budskap. Med uppgraderingen till Huracán Evo får bilen fyrhjulsdrift istället för bakhjulsdrift – mycket bättre för blöta dagar på landningsbanan, skriver BBC Top Gear.

Huracán Evo har en 5,2 liters V10-motor på 631 bhp. Den har en topphastighet på över 325 kilometer i timmen med ett vridmoment på 602 newtonmeter och bilen kan accelerera 0–100 på 2,9 sekunder.

Lamborghini Huracán Evo

Lamborghini Huracán Evo
(Foto: Lamborghini)


Tillverkas nära flygplatsen

Lamborghini tillverkas i Sant’Agata Bolognese, en liten stad nära Bologna, där den legat sen företaget startades av Ferruccio Lamborghini 1963.

ANNONS
ANNONS

Bolognas flygplats hade drygt två och en halv miljoner passagerare under 2020 – en minskning med nära 75 procent på grund av coronapandemin. Med den siffran är flygplatsen den sjunde största i Italien.

Lamborghini Huracán Evo
(Foto: Lamborghini)


Läs mer:
Rea Stark vill köpa hela Lamborghini – men får nobben