Första bilderna på nya Peugeot 308 släpptes idag. Den franska biltillverkarens nya designspråk genomsyrar den nya generationen av den i Europa så populära Golf-utmanaren. Nytt är att den kommer som laddhybrid och det gör modellen till en stark utmanare till de flesta inom segmentet.

ANNONS
Nya Peugeot 308
Laddhybriden är kanske den mest intressanta varianten. (Foto: Peugeot)

När föregångaren lanserades i Alsace hösten 2013, var jag en av de första att testa den. Peugeot visade upp en helt ny sida som imponerade stort. Jag utsåg modellen till en vinnare och 2014 blev Peugeot 308 årets bil i Europa. Med tanke på den tekniska resa som det franska bilmärket genomgått så kommer säkert den nya generationen bli en tuff utmanare till titeln igen.

Nya Peugeot 308
Påminner en hel del om nya Peugeot 208 och det är bra! (Foto: Peugeot)

Vi känner igen designspråket från nya Peugeot 208 (årets bil 2020) och Peugeot 2008. Modernt och utmanande utan att gå överbord. Här hittar vi även Peugeots nya logotyp för första gången. Interiört så följer nya 308 samma läckra design som kallas i-Cockpit. Den lilla sportiga ratten, det högt placerade digitala instrumentklustret med 3D-effekt och de logiska ”piano-knapparna” istället för undangömda kontroller i pekskärmen, borde tilltala även de svenska kunderna.

Nya Peugeot 308
Den nya inredningen är läcker. Precis som i alla nya Peugeot. (Foto: Peugeot)

Vi har inte fått många detaljer avseende den tekniska specifikationen utan ber om att få återkomma om detta. Det enda vi säkert kan säga är att modellen kommer med två bensinmotorer, en diesel och två laddhybrider som bygger på 150 hk respektive 180 hk bensinmotorerna där den senaste blir det mest intressanta alternativet. Under tiden kan ni njuta av bilderna som släpptes i morse.

ANNONS
ANNONS

Här kan du läsa mer om Peugeot.