Nu smygvisar BMW sitt nya flaggskepp XM.
Bakom jättegrillen sitter BMW:s starkaste motor någonsin.
SUV:en sägs komma som laddhybrid med hela 750 hk.

ANNONS

För de flesta bilälskare betyder bokstäverna XM en stor Citroën-modell från 1990-talet. Men på något sätt har Citroën tappat namnet och BMW registrerat det.

Får hög prestanda

Nu visar BMW den första bilden bakom den kommande bilmodellen XM. Till att börja med är det en konceptbil som inom en snar framtid kommer som riktigt modell. BMW uppger på twitter att bilen får hög prestanda och är elektrifierad.

XM var tidigare en Citroën-modell, här med designern Nuccio Bertone. Nu har BMW tagit över namnet till sitt nya flaggskepp. Foto: Wikipedia

Bilen är också den första från sportavdelningen modellen från sportavdelningen M sedan BMW M1 lanserades på 70-talet. Enligt uppgifter som florerar på nätet blir XM en laddhybrid med omkring 750 hästkrafter, BMW:s starkaste drivlina någonsin.

Belysta njurar

Designspråket från med stora njurgaller i fronten fortsätter. För att ingen ska kunna missa XM har BMW lyst upp konturerna med LED-strålkastare runt hela njuren. Grillen liknar den på elbilen iX, men tycks vara ännu större.

ANNONS
ANNONS

Nya flaggskeppsmodellen sägs bli den lyxigaste och snabbaste någonsin från BMW och lägger sig i ett segment mellan Audi RS-Q8 och Bentley Bentayga. Framförallt kan bilen bli en framgång i Kina och USA. Den 29 november visar BMW upp hela Concept XM.