Dagens PS

Först med att sälja helt nya bilar på Amazon

Hyundai
Nu kommer Hyundai rulla ut sina nya modeller på Amazon. (Foto: Hyundai)
Johan Augustin
Johan Augustin
Uppdaterad: 17 nov. 2023Publicerad: 17 nov. 2023

Skippa leden med bilhandlarna och köp bilen direkt via ehandelsjätten Amazon. Den japanska biltillverkaren Hyundai är först ut med att kunna erbjuda tjänsten till kunderna, med start nästa år.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det gäller att vässa konkurrensen i dagens bilbransch, och det gör Hyundai när biltillverkaren nu uppger att bolagets nytillverkade bilar kommer finnas till försäljning i USA via Amazon nästa år.

Hyundai är först ut på Amazon

Därmed blir bilmärket det första att erbjuda en sådan tjänst. Att traditionellt besöka bihandlare fick sig en ordentlig törn under pandemin när många kunder helt enkelt ville börja sköta det mesta på nätet istället. Med den elbilsoffensiv som nu sker i världen ser bilbranschen även att kunderna vill göra allt fler digitala affärer, oavsett.

Nu rider Hyundai vidare på den vågen.

“Hyundai är ett mycket innovativt företag som delar Amazons passion för att försöka göra kundernas liv bättre och enklare varje dag”, säger Amazons vd Andy Jassy i ett uttalande.

De amerikanska kunderna kommer därmed kunna söka efter just sin nya Hyundai-bil via Amazon, med alla tänkbara val, och sedan antingen hämta den hos en lokal återförsäljare eller få den levererad i hemmet.

Nöjda bilhandlare

Även bilhandlarna är nöjda över det nya samarbetet, där de som återförsäljare nu kommer kunna lägga ut sina Hyundai-bilar på Amazon.

“Vi vet att vi måste vara tillgängliga för våra kunder var de än är, och ofta är det på mobilen eller på den bärbara datorn”, säger Mike Sullivan, en bilhandlare i Los Angeles.

Många biltillverkare har följt i Teslas fotspår när det gäller att skippa traditionella bilhandlare och försöka vända sig direkt till kunden istället. Nästa år kommer även Ford sikta in sig på att göra online-försäljningen lättare, berättar WSJ.

Läs även:

Hyundai Kona Electric: För djärv för sitt eget bästa? – Dagens PS

Amazon skär ned – speldivisionen drabbas – Dagens PS

ANNONS
ANNONS
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

ANNONS

Senaste nytt

ANNONS