Antalet sålda begagnade bilar ökade med nästan 13 procent i juni, jämfört med samma period förra året. ”Det är historiskt höga siffror för en juni-månad”, säger Johan Browaldh på auktionsbolaget BCA Vehicle Remarketing. 

ANNONS

Totalt ökade bilhandeln i Sverige under juni med 21,6 procent jämfört med juni 2019, skriver BCA Vehicle Remarketing i ett pressmeddelande.

”Vi ser en ökning med 12,7% i försäljningen av begagnade bilar. Det är historiskt höga siffror för en juni-månad. Framförallt är det bilhandel som går starkt. Bilhandeln tar marknadsandelar i förhållandet till försäljningen från privatpersoner till privatpersoner”, säger företagets Sales manager Johan Browaldh.

I antal bilar har försäljningen ökat med 11.617 jämfört med juni 2019 och uppgick under månaden till 102.955 stycken.

”Försäljningen av begagnade bilar går mycket bra och efterfrågan är väldigt stor både i och utanför Sverige. Optimism om framtida affärsmöjligheter präglar både begagnat handeln i Sverige och Europa. Våra handlare i Sverige tar för sig i konkurrensen från resten av Europa. Följden blir att prisbilden fortsätter att vara urstark”, säger Johan Browaldh.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Nybilsförsäljningen i fritt fall i maj [Dagens PS]