Den amerikanska biltillverkaren Ford planerar att släppa en ny elmotor kallad Eluminator, som är till för att konvertera gamla klassiker till eldrift.

Enligt Inside EVs är motorns specifikationer 210 KW, motsvarande 281 hästkrafter, med vridmoment på 429 Nm. Maxvarvet ska ligga på 13 800 rpm.

Prislappen ligger enligt sajten på 3900 dollar, motsvarande drygt 33 000 svenska kronor. Men då krävs ytterligare delar för att göra konverteringen komplett, som dragomvandlare, styrsystem och batteri.

Inside EVs tror att Ford kommer att presentera batterimöjligheter till sin elmotor samt ett paketpris på motorshowen SEMA i Las Vegas i november. Vilka delar som behövs är beroende av vilken bilmodell som är tänkt att konverteras till den nya motorn.

Det är en så kallad ”crate motor”, ett namn som traditionellt syftar på lådorna som en komplett ersättningsmotor skickades ut i. Även andra biltillverkare har gjort elmotorer för konvertering, bland annat Chevrolet vars konverteringsmotor är betydligt svagare än Fords. Ett annat alternativ är Electric GT ”eV8” som levererar 400 hästkrafter, skriver Ny Teknik.

Läs även: Elbilar kan ge höjd elräkning – för alla [Dagens PS]