Ger ut modell med en vridkraft på upp till 482 hästkrafter.

Det är Oscarsbelönade Bullitt från 1968 med Steve McQeen i huvudrollen som 50-årsjubilerar. Det uppmärksammar Ford genom att ge ut en Mustang som givetvis bär namnet Bullitt och som dessutom har en modifierad V8-motor på 5,0 liter under huven, berättar Auto Motor & Sport.

Motorn ska ge ”minst 475 hp och 420 lbf/ft”, det innebär omräknat minst 482 hk och 569 Nm, konstaterar artikelförfattaren.

ANNONS
ANNONS

Jubileums-Mustangen får dessutom speciella femekrade 19-tumsfälgar med möjlighet att välja den exceptionella och mörkgröna kulören ”Dark Highland Green”, framgår det.

Växelspaken är utformad på samma sätt som i den klassiska Bullitt-rullen, sätena är Recaro och övrig inredning uppges vara ”sydd i grön kontrastsöm”.

Ford har tidigare gett ut senare versioner av Bullitt-Mustang, både 2001 och 2008, enligt Auto Motor & Sport, som skriver att Ford ännu inte bestämt vad denna upplaga av bilen får för pris, men det ska enligt vad som sägs ligga ”under det som GT350 säljs för och produktionen ska vara begränsad”.