Ferraris nya specialmodell BR20. Bilen byggs bara i ett enda unikt exemplar. Under huven finns en V12-motor från GTC4 Lusso på 690 hästkrafter.

ANNONS

Då och då skapar Ferrari specialbilar för mycket speciella kunder. Senast det begav sig hade Eric Clapton beställt en en 458 omstylad för att likna Berlinetta Boxer.

Framtill påminner BR20 en hel del om ursprungsbilen GTC4 Lusso. Under huven finns en V12-motor på 690 hästkrafter. Foto: Ferrari

Nu är det dags igen och det här är det en Ferrari GTC4 Lusso som byggts om med influenser av klassiska 60-talsbilar som 410 Superamerica och 500 Superfast. Ändringarna har förvandlat GTC4 Lusso till en linjeskön sportbil.

Riktiga runda bakljus

En viktig detalj är de runda baklyktorna, något helt annat än de fyrkantiga lamporna som sitter på vissa nya Ferrarimodeller. Den stora förändringen är förstås den sluttande aktern, kombistuket från GTC4 Lusso har förvandlats till en vackert sluttande sportcoupé. Något baksäte finns inte längre, i stället ett rejält tilltaget bagageutrymme.

ANNONS
ANNONS
Kombistuket från GTC4 Lusso har bytts ut mot en läcker sportcoupé. Foto: Ferrari

Det här är inte den enda speciella Ferrarin som kommer i november, om någon vecka kommer den nya Icona-modellen efter Monza SP-bilarna.