Tesla har lyckats slå Porsche hemma i deras egen lejonkula.
En Tesla Model S Plaid satte nytt varvrekord på Nürburgring – 12 sekunder snabbare än tidigare rekordhållaren Porsche Taycan.
– Helt omodifierad, direkt från fabrik, skriver Elon Musk på twitter.

ANNONS

Redan för ett par år sedan var matchen i gång, men den gången fick Porsche behålla sitt rekord. Men nu har en Tesla Model S Plaid klarat Nürburgring Nordschleife i Tyskland på varvtiden 7:30.909. Tiden är inte bara 12 sekunder snabbare än Porsche Taycan som hade det gamla rekordet – den slår många bensinbilar.

Teslas varvtid är snabbare än många bensinbilars. Foto: Youtube

Tesla Model S Plaid lanserades tidigare i år och är en av världens snabbaste bilar. På raksträckor är det bara Rimac Nevera som kan konkurrera, Plaid gör 0-100 km/h på strax över två sekunder och klarar kvartsmilen i ett dragrace på omkring nio sekunder. Nu har bilen visat att den även är snabb i kurvorna, vilket dokumenterades i en Youtube-film..

Den långa Nürburgring Nordschleife, även kallat ”The Green Hell”, är känd för att vara både kurvig, svår och krävande. Porsche och många andra tyska biltillverkare använder banan för att testa nya bilmodeller och optimera deras väghållning. Nu har Tesla slagit sportvagnsmärket Porsche hemma i deras egen lejonkula, mitt under den pågående bilmässan i München.

Elon Musk twittrade ut den här bilden på rekordtiden.

Teslas vd Elon Musk har själv varit engagerad i rekordet och twittrade stolt:
Tesla Model S Plaid har just satt officiellt världsrekord för en produktionsbil på Nürburgring. Helt omodifierad, direkt från fabrik

Hur Porsche kommer att svara på Teslas rekord vet vi inte, men räkna med att de kommer göra allt för att ta tillbaka det. De har fortfarande ett ess i rockärmen då de satte rekordet med sin näst snabbaste modell Taycan Turbo S.

ANNONS
ANNONS

Men Teslas tid på 7:30.909 är snabbare än många bensinbilar och det är osannolikt att Porsche Taycan Turbo S kan kapa 12 sekunder på sitt gamla rekord. Rekordet för fyradörrars bensinbilar innehas av Mercedes AMG GT63 S med 7:27,80. Kanske gör Tesla ett försök även mot det rekordet.
– Nästa blir modifierad Plaid med spoilers, kolfiberbromsar och bandäck, alla saker som kan göras utan att Tesla är med i loopen, skriver Elon Musk.

Tesla Model S Plaid har 1020 hästkrafter och gör 0-100 km/h på 2,1 sekunder. Foto: Youtube