Tesla tänker öppna upp sitt laddnätverk för elbilar så att också andra bilar kan ladda, meddelar vd:n Elon Musk på twitter. 

ANNONS

Den excentriske Tesla-vd:n Elon Musk avslöjar att Tesla tänker öppna upp sitt supercharger-nätverk för andra elbilar. Nyheten kommer, som så ofta, i ett svar till en användare på twitter.

Användaren @teslatino kommenterade: ”Det är lustigt hur många människor som nu ifrågasätter varför Tesla skapade en egen laddningskontakt och att det inte är rättvist för andra elbilar. Vad sägs om inget stöd till Elon Musk när han utvecklade tekniken. Hans team skapade ett pålitligt sätt att ladda flottan? Hantera det!”

Musk svarade inom ett par timmar:

”Vi skapade en egen kontakt, eftersom det inte fanns någon standard då och Tesla var de enda som tillverkade långväga elbilar.

Det är en ganska tunn kontakt för både låg och hög effektladdning.

ANNONS
ANNONS

Med detta sagt gör vi vårt Supercharger-nätverk öppet för andra elbilar senare i år”, skriver Elon Musk på twitter.

Det är oklart var det ska testas eller vilka bilmodeller som i så fall kan använda sig av Teslas nätverk – men men enligt CNBC är Sverige en av Teslas kandidater för testet. Reuters har tidigare rapporterat om att Tesla fört samtal om att etablera snabbladdningsstationer öppna för andra företag i Tyskland, Sverige och Norge.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Elon Musk om att vara vd för Tesla: ”Jag hatar det”

Läs mer: Nytt rekord för Tesla – levererade 200 000 bilar i kvartalet

Läs mer: Elon Musk bor i uppfällbart hus på 37 kvadratmeter