Elon Musk erkänner Teslas problem: "Inte immun"

Uppdaterad: 19 maj 2023Publicerad: 17 maj 2023
Elon Musk
Elon Musk är nervös att Threads tar över Twitters användare. (Foto: TT)

Elon Musk erkänner att det blir ett kämpigt år för Tesla. Trots alla problem som har hopat sig för bolaget så tänker Musk inte släppa vd-rollen. 

ANNONS
ANNONS

Teslas årliga bolagsstämma hölls på tisdagen i Texas, och där hamnade den globala ekonomin givetvis högt upp på dagordningen, berättar WSJ.

“Tesla är inte immun mot den globala ekonomiska miljön”, uppgav Elon Musk vid mötet.

Han sa vidare att 2023 kommer bli ett tufft år för bolaget eftersom stigande räntor slår hårt mot potentiella kunder som i många fall avstår från att köpa bilar.

MISSA INTE: Sparandet minskar för att betala dyra räntor och mat

Lämnar över vd-rollen på Twitter

Musk har sagt att han vill lägga mer tid på Tesla framöver, bland annat genom att lämna över vd-rollen för Twitter till Linda Yaccarino.

Och det kommer behövas eftersom Tesla hostar sig fram i en brant uppförsbacke. Bolaget har tappat halva marknadsvärdet sedan augusti i fjol och prissänkningar har lett till en fjärdedels minskning av vinsten under det första kvartalet. Framöver kommer Tesla antagligen behöva vänja sig vid det faktum att vinsten blir mindre om bolaget ska fortsätta att växa.

ANNONS
ANNONS

Nya produkter på gång enligt Elon Musk

Musk, som fick frågan av en investerare under den senaste bolagsstämman om han tänker lämna över vd-rollen även på Tesla, har dock inga sådana planer. Istället fortsätter han att flirta med investerare om att Tesla har nya modeller på gång, två stycken nya produkter handlar det om.

Utan att avslöja för mycket ska de två modellerna tillsammans, enligt Musk, uppgå till över fem miljoner enheter om året.

Läs även: Kunder stämmer Tesla: “Har förstört räckvidden”

Läs även: Bakslaget: Tesla återkallar en miljon bilar – ”bromsfel”

ANNONS
ANNONS
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

ANNONS
ANNONS