Dagens PS

Elbilsbolaget Uniti räddat från konkurs

Uniti har byggt klart sin prototyp som är inregistrerad i Sverige. Nu kan bolagets satsning fortsätta. Foto. Uniti
Maths Nilsson
Maths Nilsson
Uppdaterad: 20 dec. 2021Publicerad: 20 dec. 2021

Krisdrabbade svenska elbilsbolaget Uniti har fått vind i seglen igen. Bolaget lyckades samla in kapital för att undvika konkurs.
– Inom de första dagarna fick vi hundratals löften på vår hemsida och nådde vårt mål, meddelar bolaget på Linkedin.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Elbilsbolaget Uniti vädjade om fem miljoner kronor för att undvika snabb konkurs. Dagens PS kunde avslöja att vd:n Lewis Horne samtidigt befinner sig på en båt och seglar jorden runt.

100-tals investeringslöften

Den något oortodoxa arbetsplatsen verkar inte ha avskräckt bolagets investerare. Nu meddelar Uniti på Linkedin att de fått 100-tals investeringslöften och att bolaget kommer att leva vidare.
– Å teamets vägnar tack så mycket till alla som gett löften och tack för allt stöd, skriver Uniti på Linkedin.

Unitis vd Lewis Horne driver sitt bolag från segelbåten just nu – och nu har bolaget fått vind i seglen och räddats undan konkurs.

Jobbar från segelbåten

Vd:n Lewis Horne berättade för Dagens PS att det gick bra att arbeta från segelbåten, och nu tycks även Uniti ha fått ny vind i seglen.

– Det fungerar bra än så länge. Jag har bra internet och vi jobbar hemifrån. När jag behövs för att vara i Malmö är det lätt att göra. Vi har teamsamtal varje dag och jag jobbar sju dagar i veckan som jag har gjort från start. Att cirkulera jorden runt är ett långsiktigt mål och är inget jag prioriterar. Även om det inte är så trevligt att bo på en båt vintertid i Sverige så var det ett självklart val att segla söderut. Detta stöds av teamet och ordföranden, berättade Lewis Horne för Dagens PS.

Enligt de senaste rapporterna befinner sig nu segelbåten på öppet hav utanför Afrikas kust, på väg att korsa Atlanten.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS