Senast 2030 ska Volvo Cars vara ett helt elektriskt bilmärke och alla vanliga bränslebilar och hybrider fasas ut, enligt bolaget som presenterar sin andra helt elektriska bil i dag.

Volvo Cars vill ta ledarrollen på den snabbväxande marknaden för premium-elbilar och har som mål att bli ett helt elektriskt bilmärke senast 2030, skriver biltillverkaren i ett pressmeddelande och förklarar att det ingår i företagets klimatplan.

”Beslutet bygger även på förväntningarna om att lagstiftning och en snabb utbyggnad av tillgänglig laddningsinfrastruktur kommer att snabba upp konsumenternas acceptans för helt elektriska bilar”, skriver Volvo Cars och framhåller att bolagets elektrifiering går hand i hand med online-satsningen som går under namnet Care by Volvo.

Alla elbilar i utbudet kommer endast att kunna köpas online.

Vd: Valde att investera i framtiden

”För att fortsätta vara framgångsrika behöver vi växa med lönsamhet. Så i stället för att investera i en krympande verksamhet valde vi att investera i framtiden – elektriskt och online”, säger Volvo Cars vd Håkan Samuelsson och tillägger:

”Vi är helt fokuserade på att bli en ledare i det snabbt växande segmentet premium-elbilar.”

Volvo Cars lanserade sin första helt elektriska bil, XC40 Recharge, förra året.

I dag, tisdag, faller täcket för bolagets andra helt elektriska bil, som är en modell i 40-serien.

ANNONS
ANNONS

Och fler helelektriska bilmodeller rullas ut de kommande åren.

”Det finns ingen långsiktig framtid för bilar med en förbränningsmotor”, säger Henrik Green, chief technology officer på Volvo Cars, i pressmeddelandet.

Läs även: Visas inom kort: Volvos nya hemliga modell C40 [DagensPS.se] »