Han kallar sig själv ”Elon Musks största fanboy” – och avslöjar nu att han äger Teslaaktier för 39 miljarder kronor.
Miljardären Leo Koguan lever lyxliv i Singapores dyraste våning för 510 miljoner kronor.
– Vi ’Tesla Bulls’ är kraften som skapar framtiden, säger han på Twitter.

ANNONS

Här är Teslas okända storägare som hittills gått under radarn. Leo Koguan berättar själv på Twitter om att han är den tredje största privata ägaren i Tesla efter Elon Musk och Larry Ellison. Något som innebär att han har 6,2 miljoner aktier värda 39 miljarder kronor. Uppgiften bekräftas på Twitter av Martin Viecha som är chef för investor relations hos Tesla.

Hittills har Leo Koguan varit okänd och inte uppmärksammats för sin sin stora position i Tesla, uppger Electrek. Men nu har han börjat vara mycket aktiv på Twitter och hyllar Tesla och Elon Musk i flera olika tweets varje dag.

Köpte dammsugarkungens våning

Leo Koguan är mångmiljardär och har byggt upp en förmögenhet genom IT-företaget SHI International som han köpte på 1980-talet. Han uppmärksammades förra året när han köpte en av världens dyraste lägenheter. Dammsugarkungen James Dyson sålde sin ultralyxiga våning i Singapore för 510 miljoner till Leo Koguan.

Leo Koguan köpte dammsugarkungen James Dysons penthouse för 510 miljoner kronor. Foto: Wallich
Lägenheten beskrivs som en av världens lyxigaste, belägen högst upp i Singapores högsta byggnad. Foto: Wallich

Det handlar om en världens lyxigaste takvåningar i Cuoco Tower Wallich Residence i Singapore, stadens högsta byggnad. James Dyson fick sälja med en förlust på nästan 100 miljoner kronor.

Leo Koguan uppger att han nu siktar på att köpa ännu fler aktier i Tesla, och samlar kapital för att förvärva ytterligare en miljon Teslaaktier. Han säger själv på twitter att han ”kommer att stiga och falla med Tesla”. Leo har även fler aktier än Ark Invest som har satt en en riktkurs på 3000 dollar för Tesla.

ANNONS
ANNONS

Showar med sin Model X

För två veckor sedan lade Leo KoGuan ut en film på sin blinkande Tesla Model X utanför Wallich Residence där lyxvåningen är belägen som en hälsning till alla Tesla-fans:
– Min Tesla från Singapore vill skicka en hälsning till alla Teslafans: Låt oss flyga till Mars.

Följare på Twitter har föreslagit att han ska sälja våningen i Singapore för att bli näst största privata ägare efter Elon Musk, något Leo Koguan skämtsamt avfärdade.

För två år sedan träffade Leo Koguan Elon Musk på Space X i Texas. ”Den enda människa i världen jag ville träffa”. Foto: Via Twitter
Leo Koguan showar med sin folierade Tesla Model X. Bild: Twitter