Dagens PS

Premiär för nytt italienskt lyxbilsmärke

Aehras premiärmodell
Illustration på Aehras första bilmodell. (Bild: Aehra)
Erik Punt
Erik Punt
Uppdaterad: 28 sep. 2022Publicerad: 28 sep. 2022

Världens första bilmärke, Peugeot, grundades år 1803 och fram till denna dag är det många nya aktörer som dykt upp på marknaden inom bilindustrin.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Mitt i en era av elektrifiering är det inte ovanligt att nya bilmärken väljer att enbart fokusera på eldrivna fordon såsom exempelvis Tesla och Lucid gjort. Nu har det kommit ytterligare ett tillskott, nämligen det lyxiga italienska elbilsmärket Aehra

Första bilen 

Aehra har precis släppt de första illustrationerna av deras premiärbil. På de nästintill lite mystiska bilderna skymtar man runda former och eleganta lampor, det hela sluter upp i ett mycket sportigt helhetsintryck.

Det vi ser är en SUV som har premiärvisning redan i oktober, mer än så vet vi inte då de Italienska företaget varit mycket reserverade gällande mer utförliga detaljer om elbilen. 

Aehras premiärmodell

Mycket aerodynamiskt intryck i profil. (Bild: Aehra)

SUV och sedan 

SUV:en skall sedan följas upp av en sedanmodell enligt företagets planer. Sedanen ska avtäckas i februari nästa år men är man sugen på att äga ett exemplar av någon av de nya modellerna får man vänta. Närmare bestämt handlar det om cirka tre år innan bilarna kommer att sättas i serieproduktion.  

Trots det reserverade informationsflödet från Aehra så går det rykten om att sedanmodellen skall ha en räckvidd på upp emot 80 mil.

ANNONS

Det italienska märket har tagit sikte på att bli en tuff konkurrent i det allt hårdare segmentet bestående av ultra-lyxiga elbilar. Aehra kommer även att sikta på att få en stark global närvaro genom att  rikta in sig på Nordamerika, Europa, Kina och Gulfstaterna. 

Aehras premiärmodell

Det Italienska märket har lyckats med att få till de sportiga attributen. (Bild: Aehra)

Grundaren 

Hazim Nada, medgrundare, VD och ordförande, uttrycker i ett pressmeddelande att den första avtäckningen av Aehra tydligt visar att de är på rätt spår med det nystartade företaget. Han beskriver även att de ser fram emot att presentera ännu mer av bilen och dess kompletta namn i oktober.  

Det finns många frågetecken gällande Aehra vilket väcker en stor nyfikenhet hos oss på redaktionen. Efter den mer fullständiga avtäckningen senare i höst kommer mer information troligen att finnas tillgänglig gällande den lyxiga elbilen. Det kommer att bli spännande att se vad prislappen landar på.

Vi på redaktionen är som vanligt redo att lägga i Högsta Växeln när tiden är inne. 

 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Erik Punt
Erik Punt

Skribent på Högsta Växeln och Saab-fantast.

Erik Punt
Erik Punt

Skribent på Högsta Växeln och Saab-fantast.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS