Att vårt samhälle är i mitten av en omställning från förbränningsmotorer till eldrivna alternativ kan knappast ha undgått någon. Det är en het debatt i allt från nyheter till diverse olika bilforum.

ANNONS

Till största del har familjebilar varit i centrum vilket inte är så underligt då det finns störst efterfrågan och behov för just dessa typer av bilar men nu har en elbilsplattform för sportbilar siktats på radarn.

Italiensk designbyrå

När man befinner sig i början på en nya era är intresset för olika unika lösningar stort. Nu har Williams Advanced Engineering, WAE, satt sig själva på kartan när de nyligen presenterade en elbilsplattform med namnet EVR.

Designbyrån Italdesign har även varit med på ett hörn för att kunna tillföra sin expertis när det gäller formgivning av fordon. Det har tidigare surrats en del gällande plattformen men då under ett felaktigt namn, EVX. 

WAE nya elbilsplattform
Här syns hemmet för de över 2000 hästkrafterna. (Foto: Williams Advanced Engineering)

Ska klara över två tusen hästkrafter

Plattformen antar en mer unik position på marknaden tack vare de siffror som WAE presenterar. EVR erbjuder en maximal motoreffekt på hisnande 2 243 hästkrafter och levererar 0-100 kilometer i timmen på två sekunder.

Batteriet har en kapacitet på 86 kilowattimmar och kan laddas på under 20 minuter till en räckvidd på 45 mil. 

EVR kan levereras med bakhjulsdrift eller fyrhjulsdrift för att kunna passa den specifika bil som önskas. Plattformen är även designad för bilar med eller utan tak samt för att ha en topphastighet på över 400 kilometer i timmen. 

WAE nya elbilsplattform
De breda bakdäcken lär få kämpa med greppet. (Foto: Williams Advanced Engineering)

Spännande framtidsutsikter 

WAE verkar redan ha fått en kund om man ska tro ryktena. Det handlar om den österrikiska sportbilen Deus Vayanne som potentiellt skall byggas på elbilsplattformen.  

ANNONS
ANNONS

Det ska bli spännande att se vilka fler fordonskreationer som kommer att byggas på denna elbilsplattform och även vad den slutliga prislappen för denna monsterplattform kommer att landa på.

Vi på redaktionen lutar oss tillbaka och är beredda på att lägga i Högsta Växeln när det finns en bil på plattformen som är redo för att köras.  

Relaterade artiklar:

Hysteriska Battista gör 0-100 km/h på 1,85 sekunder. Dagens PS