Dagens PS

Drömläge: Skynda fynda svenska klassiker

Klassiker
Det är inte så ofta som orörda originalbilar kommer upp på auktion. Men nu är det dags för flera svenska klassiker på en gång. (Foto: Bilweb auctions)
Anders Værnéus
Anders Værnéus
Uppdaterad: 06 okt. 2023Publicerad: 06 okt. 2023

Nu har du möjlighet att buda hem din barndoms drömbil med bara några få mil på mätaren. Skynda fynda svenska klassiker i en riktigt kul auktion.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det finns bilar som aldrig slitits som andra. Bilar som ställts undan tidigt i sitt liv, eller som bara använts av sina ytterst noggranna ägare.

Vi skulle kunna kalla dem facitbilar.

Svenska klassiker

De fordon som fortfarande ser som när de lämnade fabriken för kanske 40 eller 50 år sedan. De har en unik historia att berätta för framtiden och samtidens renoverade om hur en korrekt fabriksbyggd bil faktiskt ska se ut.

Här är några av de svenska klassiker som nu ska gå under klubban. In och bjud hem en unik bil till samlingen eller till försiktig körning sommaren 2024.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

Volvo 244 GL 1984

(Foto: Bilweb auctions)

Det går faktiskt att använda termen nyskick om detta fantastiskt orörda exemplar av Volvos storsäljare 244. Med endast 1 980 mil på mätaren sedan den levererades, är den ju knappt inkörd.

Med bara två registrerade och ytterst noggranna ägare i historiken går det nog inte att hitta ett finare exemplar i Sverige i dag. Passar utmärkt i vilken Volvo-samling som helst i världen.

Lägg ditt bud här.

Volvo 740 GL 1988

(Foto: Bilweb auctions)

Denna klassiska 740 är inte i samma fantastiska samlarskick som bilen ovan. Men med bara 7 100 mil på mätaren är den fortfarande i ett tekniskt mycket fint originalskick.

Bilen är att betrakta som en mycket fin bruksbil till nästa sommar. Eller som ett kanonobjekt för dig som vill renovera en av den svenska bilhistoriens största klassiker till nyskick.

Lägg ditt bud här.

Volvo 164 1971

(Foto: Bilweb auctions)

Med bara fyra omtänksamma ägare sedan ny, är fortfarande denna över 50 år gamla Volvo, i det närmaste i nyskick. Aldrig rostlagad, aldrig ommålad och med bara 10 100 mil på mätaren är den ett riktigt rart exemplar av Volvos 1970-tals-lyxbil.

ANNONS

När den beställdes kryssades det dessutom flitigt i tillbehörslistan. Det innebär bilen bland annat har servostyrning, eluppvärmd bakruta, baksätes bälten, el klocka i mittpanelen och så fortsätter det.

Lägg ditt bud här.

Volvo 240 1988

Personligen älskar jag fordon som har haft få ägare.

Ännu bättre är det om de varit i en och samma familj, som alltid vårdat bilen eller båten, och som i detta fall – alltid haft den inomhus efter bilturerna.

ANNONS

Så är fallet med denna trotjänare. Köptes ny 1988 från Jan Ericson Bil AB i Norrtälje och har sedan dess använts inom familjen som “finbil” till stan.

Några få slitage-delar är bytta under åren men annars är bilen stort sett orörd med bara 6 814 mil på mätaren.

Lägg ditt bud här.

Läs också:

Volvo fortsätter rensa i modellutbudet (Dagens PS)

Turbofart i Volvo Cars bilförsäljning (Dagens PS)

ANNONS
ANNONS
Anders Værnéus
Anders Værnéus

Journalist, författare och expert på klassiska båtar.

Anders Værnéus
Anders Værnéus

Journalist, författare och expert på klassiska båtar.

ANNONS
Helt elektriska BMW i5 är äntligen här!
bmw logo

Föreställ dig ljuden, dofterna, känslan. De futuristiska tonerna som välkomnar, ljusdesignen som leker över interiören och ergonomiskt utformade säten som sätter dig på första parkett. Minsta detalj är som gjord för att du ska må bra. Barnslig förväntan möter vuxen elegans i nya, helt elektriska BMW i5. Luta dig tillbaka och njut av den imponerande räckvidden, innovativa tekniken och iögonfallande designen. Välkommen in till din närmaste återförsäljare för en provkörning.

Boka provkörning
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS