Vad är det värsta med bilkörning? En ny studie visar att svenskar tycker att leta parkering är värst av allt, följt av trafik och trängsel och därefter jakten på drivmedel.

ANNONS

Studien, gjord av Kantar på uppdrag av Easypark, visar att 41 procent av svenskar anser att leta parkering är det största irritationsmomentet i trafiken.

Det är egentligen inget konstigt. Det är sällan man parkerar när man inte har någonstans man vill eller måste vara, vilket gör det konstanta letande efter en parkeringsplats riktigt frustrerande.

Därtill tillkommer att man måste säkerställa att man faktiskt får stå där man ställt bilen. Det adderar ännu ett delmoment till processen, inte minst när man befinner sig i en främmande stad – eller för den delen ett främmande land.

Att köra bil i Indien är ingen dans på rosor. (Foto: Marcus Berggren)

Svenskar ogillar mycket med trafiken

Undersökningen visar även att trafik är ett störningsmoment, vilket troligtvis gäller de flesta bilister. Det är extra jobbigt för bilister i länder som Indien där det råder totalt kaos i trafiken, vilket vi kan intyga.

Det visar sig emellertid att letandet efter bensinstationer eller laddplatser inte är särskilt jobbigt för gemene man. Där är det endast sju respektive fem procent som tycker att det är problematiskt.

Rent generellt finns det mycket att irritera sig på i trafiken, inte minst om man befinner sig i ett storstadsområde eller i ett främmande land. Men det är alltså parkering som svenska bilister tycker är jobbigast med bilar.

ANNONS
ANNONS

Vad tycker du är det värsta med att köra bil?

Audi e-tron GT svenskar
Jakten på laddare är inte något som verkar avskräcka svenskar. (Foto: Marcus Berggren)

Läs även: Detta irriterar svenskarna mest i trafiken [Dagens PS]
Läs även:
84 procent irriterar sig på de som kör för långsamt [Dagens PS]
Läs även:
Icke-vaccinerade oftare vårdslösa i trafiken [Dagens PS]
Läs även:
Så lätt välter mopedbilar i en kurva [Dagens PS]