Volvo är den bästsäljande bilmodellen i Sverige och biljätten har därmed fått en gruvlig revansch på Wolkswagen, som toppade statistiken i fjol och behöll tronen även i januari i år.

ANNONS

Nu visar statstik från branschorganisationen Bil Sweden att Volvo Cars ökade sin försäljning med 5,7 procent i februari i år jämfört med samma månad förra året.

Dessutom stärker Volvo greppet som störst på marknaden och ökar marknadsandelen med 21 procent, enligt ett pressmeddelande.

”Det är fantastiskt roligt att nu se Volvo S90/V90 i toppen. Vi har ju haft vetskapen om hur populära bilarna är via våra orderböcker. Nu ser vi resultatet också i registreringsstatiken”.
Volvo kniper även andraplatsen med XC60, trots att det är en modell som är till åren och snart får sin efterföljare. Nya XC60 visas på Genèvesalongen nästa vecka och börjar byggas senare i vår”, kommenterar försäljningsdirektören Jessica Span på Volvo Cars Sverige siffrorna.

Totalt ökade registreringarna av nya personbilar med 3,2 procent i februari (27.735 nya bilar registrerades under månaden) jämfört med februari förra året. Det är 38:e månaden i rad som försäljningen ökar och undantaget februari 1970 är det den bästa februarimånaden sedan mätningarna startade.

MISSA INTE: Volvobilen alla vil ha – slutsåld innan start [DagensPS.se] >

ANNONS
ANNONS

LÄS ÄVEN: Trots skandalen är bilen mest poppis [DagensPS.se] >