Corvette, kända för att tillverka frustande amerikanska åttor, ska nu börja bredda sig ytterligare. Modellen – som faller under Chevrolet – ska breddas och således erbjuda en elektrisk Corvette suv och en fyradörrars coupé.

ANNONS

Det rör sig om nya Corvette-modeller och de två nya elektriska varianterna kommer att erbjudas tillsammans med kommande Corvette EV. Det rapporterar amerikanska Car and Driver.

Med fokus på arv

Likt Fords satsning på elektriska Mustang Mach-E rör det sig om att använda ett redan beprövat varumärke – Corvette – i syfte att kränga fler bilar.

Med tanke på att Corvette-ägare i regel är lika konservativa som en katolsk präst ska det bli intressant hur mottagandet blir i Chevrolet-kretsar.

Full fart mot elektrifiering

Kommande Corvette EV kommer att bygga på GM:s nya elektriska plattform – samma som exempelvis GMC Hummer EV och Cadillac Celestiq nyttjar – Ultium.

Från 2025 kommer den elektriska Corvetten att få sällskap av en fyradörrars coupé samt en suv som båda kommer att bära Corvette-namnet.

ANNONS
ANNONS

Anledningen är enkel – prestandabilar av Corvettes kaliber bidrar inte med enormt mycket i termer av pengar, utan det är främst en fråga om image och arv.

De två nya modellerna ska alltså säkerställa att just Corvette som modell hos Chevrolet ska bli mer lönsam.

Corvette suv blir inte unik

Corvette är inte direkt ensamma om att ge sig in suv-svängen. Utöver ovannämnda Ford Mustang Mach-E har även märken som Ferrari gjort samma intåg.

En elektrisk Corvette-suv (och fyradörrars coupé) tar emellertid det hela ett steg längre.

Corvette ska emellertid göra en rejäl satsning på att säkerställa att bilen håller sig till märkets DNA och kördynamiska egenskaper.

Att få en elektrisk suv att kännas som Amerikas svar på en superbil med mittmotor är emellertid en till synes omöjlig uppgift.

ANNONS
ANNONS

Corvette ska inte nödvändigtvis klå Taycan och Cayenne utan i stället producera ”tre amerikanska legender” som gör Corvette-receptet mer skalbart.

Framtiden får utröna vad det blir av allt.

Läs även: Provkörning av Corvette C8 [Högsta Växeln]
Läs även: Recension av Ford Mustang Mach-E GT [Dagens PS]