Nu är den klar, Bugatti La Voiture Noire som sägs vara världens dyraste bil. Den lycklige köparen får betala 11 miljoner euro, motsvarande 111 miljoner kronor – före skatt.

ANNONS

Bugatti La Voiture Noire är baserad på Bugatti Chiron, och specialbyggd i ett enda exemplar. Tidigare har också Bugatti Divo och Bugatti Centodieci byggts på samma sätt. Andra bolag som specialbygger bilar brukar designa dem tillsammans med kunden, men så gör inte Bugatti.

”Som kund är du en del av resan … men för oss är de specialbyggda bilarna Bugattis, de är designade och tillverkade av Bugatti, och vi leder denna process. Idén för LVN växte sedan länge redan i designteamet, och det är något som Bugatti bestämmer. Vi gjorde det här och vi gick till en kund för en bil.”

Bugatti La Voiture Noire
 (Foto: Bugatti)
Bugatti La Voiture Noire
(Foto: Bugatti)

Med priset på 11 miljoner euro före skatt, motsvarande 111 miljoner kronor, tros den vara världens dyraste bil, även om BBC Top Gear tror att den kan ha tappat titeln som världens dyraste till Rolls-Royce Boat Tail som presenterades förra veckan vilket Dagens PS rapporterade om.

Bugatti La Voiture Noire
(Foto: Bugatti)

Exakt hur Bugatti La Voiture Noire skiljer sig från Bugatti Chiron har inte presenterats, men företaget bekräftar bland annat att hjulbasen är 250 millimeter längre, och att chassit är 450 millimeter längre än på en Chiron.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Alla hjärtans dag-presenten som slår det mesta