Dagens PS

BMW återkallar 320.000 dieselbilar i Europa

Håkan Nilsson
Håkan Nilsson
Uppdaterad: 08 aug. 2018Publicerad: 08 aug. 2018

BMW:s undersökningar har visat att, i likhet med den nuvarande koreanska situationen, ett fel i EGR-modulen (Exhaust-Gas-Recirculation) kan i sällsynta fall orsaka bränder i vissa dieseldrivna BMW-modeller på den europeiska marknaden.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

En del av denna EGR-modul är EGR-kylaren. I vissa fall kan små kvantiteter av glykolkylmedlet frigöras och byggas upp i EGR-modulen. I kombination med kol- och oljesediment kan medlet bli brännbart. Med de höga temperaturerna i avgaserna i denna enhet så kan dessa ämnen antända. I sällsynta fall kan detta leda till smältning av insugsröret och i extrema fall kan det leda till brand.

BMW har därför beslutat att genomföra en teknisk kampanj för att kontrollera EGR-modulen och ersätta eventuella felaktiga komponenter på de potentiellt drabbade fordonen.

På den europeiska marknaden gäller det EGR-modulen för BMW 3-serie, 4-serie, 5-serie, 6-serie, 7-serie, X3, X4, X5, X6-fordon med 4-cylindriga dieselmotorer (produktion från april 2015 till september 2016) och 6-cylindrig dieselmotor (produktion från juli 2012 till juni 2015).

Denna tekniska kampanj har beslutats i enlighet med EU: s godkända riktlinjer för riskbedömning. Företaget förbereder nu och kommer att distribuera kundinformation till återförsäljarorganisationen inom nästa vecka. Kunder med berörda fordon kommer då att kontakta sin BMW Service Partner.

 


 

ANNONS
ANNONS
Håkan Nilsson
Håkan Nilsson

Håkan Nilsson (1959-2021) var en av Sveriges mest erfarna motorskribenter.

Håkan Nilsson
Håkan Nilsson

Håkan Nilsson (1959-2021) var en av Sveriges mest erfarna motorskribenter.

ANNONS
Helt elektriska BMW i5 är äntligen här!
bmw logo

Föreställ dig ljuden, dofterna, känslan. De futuristiska tonerna som välkomnar, ljusdesignen som leker över interiören och ergonomiskt utformade säten som sätter dig på första parkett. Minsta detalj är som gjord för att du ska må bra. Barnslig förväntan möter vuxen elegans i nya, helt elektriska BMW i5. Luta dig tillbaka och njut av den imponerande räckvidden, innovativa tekniken och iögonfallande designen. Välkommen in till din närmaste återförsäljare för en provkörning.

Boka provkörning
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS