Hopium, grundades av den yngste Le Mans-vinnaren Olivier Lombard. Nu presenteras den första prototypen och orderböckerna är öppna – i en begränsad upplaga.

ANNONS

Nu presenterar det unga franska bilmärket Hopium sin första protoyp, Machina Alpha 0. En bil som är planerad att gå på avancerad vätgasteknik, som ska ha lång räckvidd och mycket snabb tankningstid.

Machina från sidan
Modellen Machina presenterades så sent som i oktober 2020 och den första prototypen Alpha 0 byggs för att certifiera tillförlitligheten hos bränslesystemet. Enligt tillverkaren kommer Machina att ha en räckvidd på 100 mil och kommer endast att ta tre minuter att tanka vätgasen. (Foto: Hopium)

500 hk

Motorn får en effekt på 500 hästkrafter och får en toppfart på 230 kilometer i timmen.

Grundaren till det nya franska bilmärket, Olivier Lombard, är tävlingsförare. Han skrev in sig i historieböckerna när han som yngst genom tiderna vann LMP2-klassen på Le Mans 2011. Lombard var vid segertillfället endast 21 år ung. (Foto: Hopium)
Hopium signatur
Det talas redan om signaturbelysningen och logotypen. Formerna påminner om stratifiering av väte och vågens rörelse på vattenytan. (Foto: Hopium)

Orderböckerna är öppna, men de tar endast emot 1 000 ordrar i ett första läge. Reservationsavgiften ligger på 410 Euro, eller 4 200 kronor. Bilen kommer att vara redor för leverans och kommer att kosta drygt 1,2 miljoner kronor enligt tillverkaren.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Fler artiklar om sportbilar på [Dagens PS]