Ägaren till Volvo, Geely, presenterar Starburst en ny design. Men den kommer inte att produceras, det är bara en vision från biltillverkaren.

Geely Starburst kommer att stanna vid skrivbordet och inte släppas på marknaden. Det är en vision som kommer att användas för att inspirera koncernens kommande modeller. Den stora frågan är vilket av tillverkarens varumärken som kommer att komma närmast Starburst-modellen?

Starbursts saxdörrar
Visionsmodellen Starburst är en fyradörrars sedan, komplett med så kallade saxdörrar som kan få en att darra när man ska äntra bilen. (Visionsbild: Geely)

Flera varumärken

Bilderna får motormedia att spekulera i vilket av Geelys varumärken som kommer att fånga upp just Starburst som koncept i framtiden. I bilmärkesportföljen hittar vi förutom Volvo och Polestar även Lynk & Co samt Lotus.

Cockpit i Geely
Flera av visionsbilens detaljer går i neonfärger. Vid förarplatsen känns det som allt flyter ihop med hjälp av neonljuset. En spejsad ratt och en stor central skärm samt ett infotainmentsystem som inte ber om ursäkt. (Visionsbild: Geely)

Neon

Neonfärgerna som finns interiört i bilen går igen i bilens exteriöra miljö. Till exempel är hjulhusen upplysta i samma färg som ljuset inne i bilen. Färgerna ändras utefter hur bilen används, laddas, körs eller om en parkering pågår. Även kring växelspaken är ljuset integrerat. Nu stannar det bara vid en vision, en biltillverkares dröm. Någon gång i framtiden kanske den blir verklighet.

ANNONS
ANNONS
Hjulhusen i neon
Även hjulhusen är upplysta i neonfärger när Geely presenterar en dröm, en vision. (Foto: Geely)

Läs mer: Fler artiklar om bilteknik på [Dagens PS]