Bilderna läckte ut innan den officiella premiären.
Volvo ger sin XC40-modell en ansiktslyftning efter fyra år. Bilen får ny front och modernare strålkastare.

ANNONS

Den populära SUV:en Volvo XC40 finns både som bensinbil, laddhybrid och elbil. Bilen vann Årets Bil 2018 och har varit en av Volvos mest framgångsrika modeller någonsin.

Så här ser nya XC40 årsmodell 2022 ut framifrån.

Efter fyra år är det dags för en ansiktslyftning. Bilderna läckte ut via Volvos tyska konfigurator och sedan var nyheten ute, innan Volvo hade tänkt. Du kan själv bygga din nya XC40 hos Volvo i Tyskland.

Ny front från C40

Fronten går en ganska rejäl uppdatering och utseendet hämtas till stora delar från nya elbilen C40. XC40 får nya strålkastare och en ny framstötfångare. Baktill ändras bara små detaljer. Fälgarna kommer i ny design.

Baktill är förändringarna mycket små och subtila.

Den elektriska Recharge-versionen får samma utseende på grillen som hos C40, medan de versionerna som har förbränningsmotor får ett eget nytt utseende på grillen.

Sålt 171 000 bilar i år

Insidan får endast små subtila förändringar, det handlar mest om nya material och färger. Samtliga modeller får Google-systemet som redan sitter i de elektriska versionerna av XC40. Men varför ändra på ett vinnande koncept – hittills i år ha XC40 sålt i 171 000 exemplar.

ANNONS
ANNONS
Så här den bensindrivna versionen av nya XC40 ut.

När det gäller de tekniska förändringarna är de inte kända ännu. Men mycket talar för att Volvo ger laddhybriden ett större batteri. Volvo har fått kritik för att de säljer XC40 med ett mindre batteri än syskonbilen Lynk & Co 01, men ändå tar ut ett högre pris. Troligen får XC40-laddhybriden en räckvidd på sju mil.

I profil är förändringen minimal.

 

Nya material och klädslar är den största synliga förändringen. Alla versioner uppges få Google-system i pekskärmen.
Så här såg modellen ut när den vann Årets Bil 2018. Foto: Volvo Cars