Apple anställer en av Teslas toppchefer för att få fram sin självkörande bil, uppger Bloomberg. Det hemliga bilprojektet går under kodnamnet ”Titan”
CJ Moore har varit chef för utvecklingen av Teslas Autopilot – men hamnade i blåsväder efter att ha ifrågasatt Elon Musk.

ANNONS

Apple ökar sina satsningar på att bli biltillverkare och kunna släppa den första verkligt självkörande bilen. Senaste nyheten är att företaget har rekryterat  Christopher ”CJ” Moore som varit ansvarig för utvecklingen av autopiloten hos Tesla, uppger Bloomberg.

Chefen gick till Ford

Apples avdelning för bilutveckling är topphemlig, men går under kodnamnet Titan. Tidigare i år tappade Apple avdelningens chef Doug Field som gick till Ford. Apple har avböjt att kommentera den senaste rekryteringen.

CJ Moore får jobba tillsammans med en annan gammal chef från Tesla, Stuart Bowers, som rekryterades till Apple förra året. Även Bowers har tidigare arbetat med utvecklingen av Teslas autopilot.

Hamnade i blåsväder

CJ Moore hamnade i blåsväder på Tesla tidigare i år, då han under en intervju med fordonsmyndigheten i Kalifornien antydde att Tesla inte skulle bli klara med ett helt självkörande system i år. Enligt Moore matchade Elon Musks självsäkra uttalanden på Twitter inte ”den tekniska verkligheten”. Tesla har i år rullat ut ett autonomt testsystem till ett mindre antal bilar.

Uppgifterna om att Apple utvecklar en bil har florerat länge men aldrig bekräftats. Det är inte känt om Apple ska bygga bilen själva, eller till exempel ta hjälp av Iphonetillverkaren Foxconn som är på väg att starta biltillverkning. Nobelpristagaren i kemi och uppfinnaren av lithiumjonbatteriet, Akira Yoshino, tror att Apple kommer att presentera sin bil senare i år.

ANNONS
ANNONS
Foxconn har 1290 000 anställda. Iphone-tillverkaren har visat upp sina första bilar. Detta är SUV:en Model C. Foto: Foxconn