Teslas vd Elon Musk säljer tio procent av sina aktier i elbilsbolaget – detta efter en omröstning på twitter. Tesla-vd:n har kritiserats för att betala för lite skatt och frågade sina Twitterföljare om han skulle sälja tio procent av Teslaaktierna – svaret blev ja.

ANNONS

Elon Musk gick på lördagen ut med en tweet och frågade sina 62,5 miljoner Twitterföljare med frågan om Teslagrundaren borde sälja tio procent av aktierna i elbilstillverkaren.

Omkring 58 procent av följarna sa ja, och Musk twittrade att han kommer följa utslaget – oavsett riktning.

Har kritiserats

Aktierna är värda runt 21 miljarder dollar, eller motsvarande 185 miljarder kronor. Musk, som räknas som världens rikaste person och som inte tar ut någon lön har kritiserats för att undvika att betala skatt. Miljardärens förmögenhet uppgår till skyhöga 338 miljarder dollar , eller 3 000 miljarder kronor. Han har själv sagt att det enda sättet han kan betala skatt är genom att sälja aktier.

Skapar intresse

Samtidigt använder Musk Twitter som en plattform för att dra intresse till Tesla – där aktien fortsätter uppåt och har stigit med 50 procent på en månad och 73 procent i år. Aktien kostar nu runt 1 222 dollar, motsvarande 10 400 kronor. 

Musk meddelade i september att han har optioner som löper ut i början av 2022 som han tänker sälja i under sista kvartalet 2021.

ANNONS
ANNONS

Tesla värderas för närvarande till 1,2 biljoner dollar, eller drygt tio biljoner kronor.

Läs även: Leo KoGuan – Teslas storägare ska ge bort miljarder [Dagens PS]