Italien, av vissa förknippat med romantik, av andra med sportbilar, är ett oerhört populärt turistmål. Det gäller även för amerikaner, och nu har en amerikansk turist fått ta fram skämskudden i en röd Ferrari i Florens.

ANNONS

Bilen i fråga, en röd Ferrari 488 Spider, körde in på torget Piazza della Signoria, ett välkänt torg i den italienska staden Florens.

Det rapporterar amerikanska CNN.

En röd Ferrari i Italien är en minst sagt en romantiserad bild. (Foto: Ferrari)

Turist i trubbel

Det var i måndags om den amerikanska turisten omhändertogs av italiensk polis efter att han hade kört bilen på ett olämpligt sätt.

Plåtarna på bilen var schweiziska, men huruvida amerikanen de facto ägde bilen eller om den hyrdes framgår inte.

Torget, Piazza della Signoria, klassas som en gågata och kryllar av turister, varför inte bilkörning lämpar sig.

Amerikan som fick öppna plånboken

Turisten, en amerikansk 43-åring, fick böta 470 euro, motsvarande 5 250 kronor. Han fick böta hela beloppet på plats.

Det var dock inte endast körning på torget som han åkte fast för, utan faktum är att han körde runt på sitt amerikanska körkort, som inte är giltigt i EU utan ett tillhörande internationellt körkort.

Inte första gången

Det är inte första gången som turister gjort bort sig i Italien – en man från Kalifornien fick böta cirka 5 600 kronor i januari då han körde en Fiat Panda över en gångbro i Florens.

ANNONS
ANNONS

Det var även en saudisk man som greps i samband med att han försökte fly landet efter att han körde en Maserati Levante ner för Spanska trappan i Rom i maj förra året.

Det gäller alltså att undvika bilkörning på olämpliga platser i Italien om man inte vill bli en världsnyhet på nästa semester.

Läs även: Provkörning av Ferrari 296 GTS [Dagens PS]
Läs även: Treåringen som kör Ferrari [Dagens PS]