3,4 miljoner i parkeringsböter - slapp ändå påminnelse

Uppdaterad: 11 nov. 2022Publicerad: 11 nov. 2022
Parkeringsböter
Parkeringsböter för miljontals kronor ska nu håvas in av Sdertälje kommun. Foto: TT

Södertäljes parkeringsbolag skickar ut en lite oväntad julklapp, skriver lokaltidningen i kommunen. Miljoner i gamla parkeringsböter ska plockas in av kommunen.

ANNONS
ANNONS

Robin Eriksson Waara, områdeschef för genomförande på samhällsbyggnadskontoret i Södertälje kommun hittade parkeringsböter på 3,4 miljoner i sin julesäck – och pengarna ska hämtas in innan årsskiftet.

“Det är beklagligt att det inte skickats ut tidigare”, skriver Robin Eriksson Waara i ett mejl till lokaltidningen LT.

Nytt ekonomisystem

Södertälje har inte kunnat skicka ut påminnelser för parkeringsböter sedan januari i fjol då kommunen bytte ekonomisystem. De som inte betalade sina avgifter till kommunen 2021 eller sent året innan kanske trodde att de sluppit undan. Men så kul ska de inte få ha det i jul, bestämde sig kommunen för på fredagen.

ANNONS
ANNONS

Gamla parkeringsböter

De som av olika anledningar inte betalade sina böter har tills nu sluppit en påminnelse kommer nu få ett brev på posten, med påminnelse och påminnelseavgift.

Parkeringsböter leder ofta till kronofogden om man inte betalar dem. Bland unga i Sverige (upp till 25 års ålder) är parkeringsavgifter på fjärdeplats av anledningarna att hamna hos Kronofogden. På första plats är övertagna fordringar. På andra plats ligger e-handelsräkningar på avbetalning, som inte betalas trots påminnelse. På tredje plats kommer konsumtionslån som telefonräkningar och bredband.

På femte plats på Kronofogdens lista ligger vårdavgifter, barnomsorg och läromedel. Mer om det kan läsas på Kronofogdens hemsida.

Läs mer om parkeringsböter:

Skrev fel – miljoner i parkeringsböter kan strykas

70 000 i olagliga parkeringsböter

ANNONS
ANNONS
Bilbo Göransson
Bilbo Göransson

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat privatekonomi.

Bilbo Göransson
Bilbo Göransson

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat privatekonomi.

ANNONS
ANNONS