Enligt SEB är hela Oncopeptides värt 26 miljoner kronor. Banken sänker forskningsbolagets riktkurs till 0,35 kronor och bolaget rasar ytterligare 30 procent.

ANNONS

Beskedet att Oncopeptides drar tillbaka sitt läkemedel Pepaxto från marknaden i USA, minskar sin organisation samt fokuserar på forskning och utveckling kom i ett pressmeddelande på fredagen. Det fick då Oncopeptides aktie att rasa med 77 procent på Stockholmsbörsen.

Hittills i år har bolagets aktie gått ned med 97 procent. Det värde som nu finns kvar i bolaget är, enligt SEB, i princip enbart det som finns i bolagets kassa. Det skriver Dagens Industri. Sedan i maj, när Oncopeptides presenterade ett svagt studieresultat har SEB varit pessimistiska, storbanken drog då ned sin rekommendation från köp till sälj och den rekommendationen har legat kvar. I takt med negativa nyheter från bolaget har banken sänkt riktkursen.

På måndagen sänkte SEB åter riktkursen från 12 till 0,35 kronor och upprepade sin säljrekommendation. Det motsvarar i princip enbart bolagets egna kassa. Trots fredagens ras låg Oncopeptides börsvärde på 489 miljoner kronor, men riktkursen på 0,35 kronor motsvarar ett bolagsvärde på cirka 26 miljoner kronor. Vid 10.20-tiden på måndagen var Oncopeptides aktie ned 36 procent på börsen.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Stoppad studie fick Oncopeptides att rasa [Dagens PS]