Enligt Hewlett Packard Enterprise-vd:n Antonio Neri ser halvledarbristen ut att lösas efter sommaren 2022. Nya fabriker för chiptillverkning kommer underlätta för leveranskedjan.

ANNONS

Halvledarbristen är fortsatt ett globalt problem som kommer vara svårlöst även framöver enligt Antonio Neri, vd för Hewlett Packard Enterprise som säljer hårdvara och mjukvara till företag över hela världen.

”Det kommer inte att bli lätt men jag tror faktiskt att det kommer se mycket bättre ut efter sommaren 2022”, sa han till CNBC tidigare i veckan.

Nya fabriker

Han sa vidare att nya fabriker för chiptillverkning, fabs, kommer underlätta för leveranskedjorna så att halvledarbristen kommer lösas.

HPE har leverantörer över hela världen och företaget försöker ständigt utveckla sina produkter.

”Vi blir smartare hur vi bygger produkter, sammansättningen av byggmaterialen och hur vi ersätter komponenter på vägen”, sa Antonio Neri.

Samtidigt bygger teknikjättarna nya fabriker för att kunna underlätta att leveranskedjorna flyter på lättare i framtiden.

Tyska Bosch har redan byggt en ny halvledarfabrik i Dresden för motsvarande tio miljarder kronor där produktionen startade i somras. TSMC, Samsung och Intel har även planer på nya fabriker men det kommer ta några år där fokus är inställt på mer avancerade halvledare.

ANNONS
ANNONS

Fundera på alternativ

Tills halvledarproblemet är löst uppmanar Alan Priestley, analytiker på konsultföretaget Gartner, konsumenter att fundera på alternativ när de köper nya datorer.

”Centralprocessorer varierar enormt i pris. Så det kan mycket väl vara så att din önskade konfiguration inte är tillgänglig, men en annan konfiguration är tillgänglig”, säger han.

Läs även: Halvledarbrist sänker Volvo Cars vinst [Dagens PS]